Linkuri accesibilitate

Căsătorie cu vaccin


O ciudăţenie, cu un exces de zel lipsit de noimă.


PRO TV şi INFO Străşeni au mediatizat zilele astea o bizarerie autohtonă, un caz de-a dreptul năstruşnic. Vasăzică, doi tineri din Străşeni nu se pot căsători pentru că medicii nu le semnează certificatul medical, îndemnîndu-i să se vaccineze mai întîi împotriva gripei pandemice. Cum cei doi îndrăgostiţi nu vor în ruptul capului să se vaccineze, proiectul lor familial e în pericol.

Avem de-a face cu o ciudăţenie, cu un exces de zel lipsit de noimă. Pînă la un punct medicii pot fi înţeleşi. Există gripa pandemică care i-a băgat pe mulţi în sperieţi, iar 60 dintre concetăţenii noştri chiar au decedat. Prin urmare, populaţia trebuie responsabilizată şi îndemnată să se vaccineze. Pînă aici totul e OK.

Însă în momentul în care tu îl împiedici să se căsătorească pe om doar pentru că el nu e vaccinat, lucrurile iau o turnură nu numai urîtă, ci şi, în cazul sus-pomenit, lipsită de logică. În loc să obţină ceea ce vor - vaccinarea tinerilor -, medicii obţin altceva - refuzul tinerilor de a se vaccina şi imposibilitatea lor de a crea o familie.

Întrebarea care urmează se impune de la sine: sînt acum tinerii nevaccinaţi şi necăsătoriţi mai protejaţi? Fireşte că nu. Ei se pot îmbolnăvi, dar pot şi să nu se îmbolnăvească. Sînt acum în aceeaşi situaţie în care ar fi fost dacă se căsătoreau nevaccinaţi. Cu deosebirea importantă că, dacă li se permitea să se căsătorească, nu li s-ar fi lezat un drept firesc şi nu s-ar fi simţit penibil.

Şi atunci la ce bun acestor tineri li se pun beţe-n roate, dacă ei tot nevaccinaţi rămîn şi vor aştepta pesemne zile mai bune?

Situaţia asta e şi mai grotescă, dacă ne gîndim că aceiaşi medici au declarat recent că primul val al gripei pandemice a trecut şi că în spitale nu mai există persoane infectate cu virusul rapace. Sîntem într-o perioadă de acalmie, virusul nu a provocat totuşi la noi o catastrofă. Şi de ce dar nişte fiinţe iubitoare să nu-şi poată făuri un cămin?
XS
SM
MD
LG