Linkuri accesibilitate

Ambasadorul Lazurca: misiunea sa integrare, nu unire (Panorama)


Ziarul de limbă rusă Panorama publică un interviu cu noul ambasador al României în Republica Moldova, Marius Lazurca. Diplomatul a declarat ziariştilor că scopul său este să vorbească la Chişinău despre integrare europeană şi nu despre unire.

Cornel Ciurea scrie în editorialul său din Capitala despre problemele pe care le au acum moldovenii în obţinerea permiselor de intrare în România. Editorialistul constată că birocraţia în orice colţ al lumii este o maşină rece şi impersonală care nu te tratează în funcţie de ardoarea inimii, culoarea sângelui sau căldura sufletului, ci uitându-se în paşaportul tău şi apoi în regulamentele stabilite.

Arcadie Gherasim în editorialul său din Timpul constată că profesorii încep a conştientiza situaţia picantă în care se află când, pe de o parte, beneficiind de parteneriatul „Familie-Şcoală-Părinţi”, acoperă goliciunea şcolii, iar pe de altă parte, sprijinindu-se pe acest parteneriat, sunt învinuiţi de toate relele de pe pământ. De aceea, scrie editorialistul, dascălii vin cu soluţii.

Chiria spaţiilor de birou va stagna în 2010, scrie ziarul Economist. Tot aici puteţi afla de ce piaţa serviciilor de telefonie fixă este în continuă scădere şi care este situaţia pe piaţa muncii din Republica Moldova.

Pe aceeași temă

XS
SM
MD
LG