Linkuri accesibilitate

Grigore Petrenco: PCRM sprijină modificarea articolului constituțional privind alegerea președintelui în cazul unor alegeri anticipate


Partidul comuniştilor sprijină modificarea articolului din constituţie privind alegerea preşedintelui dar insistă asupra organizării de noi alegeri anticipate, aşa cum cere actuala lege fundamentală – a declarat deputatul communist Grigore Petrenco într-un interviu acordat Europei Libere. El a precizat că poziţia PCRM în această privinţă coincide cu cea a Comisiei de la Veneţia, structură europeană specializată în probleme constituţionale şi de legislaţie electorală.
Petrenco a respins şi declaraţiile că liderul partidului Vladimir Voronin şi-ar dori funcţia de preşedinte al Parlamentului, susţinând că partidul său este în opoziţie şi nu „vrea posturi”. După eventuale alegeri anticipate, Petrenco nu a exclus posibilitatea ca PCRM să facă o alianţă de stânga, ceea ce ar putea implica şi partidele conduse de forşi membri PCRM. Referitor la posbilitatea schimbării conducerii PCRM, Grigore Petrenco a declarat că problema nu este discutată în partid, ea ar putea fi de actualitate la următorul congres, din 2011.
XS
SM
MD
LG