Linkuri accesibilitate

Reproducere umană, pensii, justiție, iepurii lui Muruianu


Ziarul de Gardă publică o investigaţie despre monopolul ilegal in domeniul reproducerii umane asistate. Astfel, cuplurile care nu pot da naştere unui copil pot beneficia de tratament doar la o singură instituţie din Moldova, Centrul Naţional de Sănătate a Reproducerii şi Genetică Medicală. Asta in timp ce un investitor străin a alocat deja 9 milioane de lei pentru aducerea tehnicii moderne in Republica Moldova, dar de jumătate de an îşi aşteaptă licenţa. Jurnalista Tatiana Eţco scrie ca acest monopol ilegal vrea sa fie legalizat de către actualul ministru al sanatatii, Vladimir Hotineanu.

De la Alina Radu, tot in Ziarul de Gardă aflam ce pensii şi salarii au judecatorii. Drept exemplu serveşte fostul preşedinte al Consiliului Suprem al Magistraturii care, după pensionare, primeşte lunar in jur de 17 mii de lei.

Tot pe tema justiţiei, doar ca in ziarul Timpul, Pavel Păduraru se intreaba daca Ministrul de Interne Victor Catană şi procurorul Valeriu Zubco ştiu despre faptul că subalternii lor devin stane de piatră atunci cand sunt intrebati despre intamplari ilegale in care au fost implicaţi infractori comunişti.

Editorialistul Constantin Tănase, scrie că Ion Muruianu declară război Alianţei de guvernământ - şi se refera la scrisoarea acestuia, expediată Consiliului Superior al Magistraturii in care afirmă că doar consiliul poate propune destituirea lui. In opinia lui Tănase, Muruianu vrea sa impuşte 2 iepuri simultan. 1. Să avertizeze magistraţii că dacă azi va fi demis el, Parlamentul se va ocupa de ceilalti maine, şi 2. Muruianu i-a sugerat Parlamentului sa nu-şi bage nasul acolo unde nu-i fierbe oala.

Constantin Tănase este citat de editorialistul Mihai Conţiu, in numarul de azi al Moldovei Suvernane, care cade de acord cu indoielile pe care le-a exprimat in numărul de marţi Tănase in ziarul Timpul, cu privire la reuşita micului trafic la frontieră. Frâna fiind pusă de România care, birocratic, a pus conditii foarte dure cetăţenilor Republicii Moldova care au nevoie de acest permis de mic trafic la frontiera.
XS
SM
MD
LG