Linkuri accesibilitate

„Pașaport valabil cel putin 2 ani, buletin de identitate, fotografii”


Documentele necesare obținerii permisului de mic trafic de frontieră

De vineri, 26 februarie intra in vigoare acordul Moldo-Roman de mic trafic la frontiera, iar de luni, 1 martie, cetatenii moldoveni pot depune cereri pentru a obtine un permis de mic trafic de frontiera.

Ieri in media de la Chisinau a aparut o stire potrivit careia pîna acum nicio persoana nu a solicitat permis pentru micul trafic la frontiera. Din aceasta constatare mai multi ascultatori ai Europei Libere au inteles ca depunerea cererilor ar fi fost deja posibila. Printre cei care s-au aratat nedumeriti este si Sergiu Plesca, din satul Sirauti, raionul Briceni, care ne-a informat ca dis-de-dimineata s-a prezentat la Consulatul Romaniei ca sa depuna actele necesare.

Sergiu Plesca: „Poarta de la ambasada de pe Parcalab era legata cu sarma si alta poarta era incuiata, dimineata la ora 8, pe ploaie. Ce sa fac? Ma duc la sectia consulara, intru la biroul de informatii si mi se spune ca permisele inca nu se elibereaza, pentru ca inca nu a intrat in vigoare acordul”.

Ca sa lamurim situatia, am stat de vorba cu Ionel Dumitru, consilier diplomatic la ambasada Romaniei la Chisinau. El a precizat ca stirea oarecum incompleta a aparut dupa ce reporterul de la o agentie de stiri l-a intrebat daca au fost depuse cereri. Consilierul a raspuns ca „nu”, pentru ca nu a inceput procedura.

Ionel Dumitru: „Maine, la sediul din Vlaicu Parcalab se vor afisa la aviziere conditiile si actele necesare care trebui prezentate de solicitantii de permise de mic trafic pentru a fi depuse incepand cu data de 1 martie, adica de luni. Conditiile care sunt? Oamenii trebuie sa vina cu pasaport valabil cel putin 2 ani, de buletin de identitate care atesta domiciliul solicitantului, fotografii care se prezinta si la vize, eventual si alte documente de stare civila”.

In baza acordului, care intra in vigoare maine, peste 1 milion de moldoveni vor putea intra in zona de frontiera din estul Romaniei, fara viza, in baza permisului.
Previous Next

XS
SM
MD
LG