Linkuri accesibilitate

Viza spre viitor


Regimul vizelor e, în continuare, o temă pe care agregatul european o subapreciază lejer. Pentru Republica Moldova, problema are, însă, un caracter vital. Reducerea restricţiilor în regimul de acordare a vizelor nu e o chestiune strict tehnică.

Într-adevăr, din spatele efortului birocratic se vede doar cablatura, reţeaua de acte şi coordonate care fac sau nu fac posibilă relaxarea condiţiilor de circulaţie spre Uniunea Europeană. Din punct de vedere uman, problema atinge, adesea, dimenisuni tragice. Sute de mii de moldoveni sînt, deja, aşezaţi în state ale Uniunii Europene, ceea ce înseamnă, acum, în condiţiile actualului regim al vizelor, o ruptură traumatică. Mii de familii sînt supuse unei presiuni insuportabile. Relaţiile între generaţiile succesive ale unei familii sînt tot atîtea absenţe iar circulaţia valorilor de la părinţi spre copii e blocată la un nivel pe care doar deportarea îl mai poate întrece.

Evident, Uniunea Europeană nu poate răspunde numai presiunii umane. Dosarul Moldovei are, însă, la capitolul vize, o complexitate care ar trebui bine înţeleasă şi tratată. Vizele sînt, acum, parte a pachetului pe care îl presupune Acordul de Asociere UE-Moldova. Atîta vreme cît regimul vizelor e privit numai ca parte scriptică a acestui Acord cadru, valoarea politică a chestiunii va fi ignorată iar această carenţă nu va avea efecte doar în Republica Moldova.

Într-un fel, problema liberei circulaţii a cetăţenilor moldoveni e obiectul unei licitaţii. Dacă Europa va întîrzia să depună o ofertă credibilă, lucrurile se vor schimba rapid şi vor înainta, prin mijloace proprii, spre rezolvări discutabile. România va deveni, astfel, calea prioritară de rezolvare a problemei şi, în acest fel, relaţia cu UE va echivala aproape exclusiv o tehnică de utilizare a facilităţii româneşti. Dar asta n-ar fi chiar atît de grav.

Pericolul real e sugerat de speculaţiile tot mai intense după care Rusia ar putea obţine o decizie politică de acces la un regim preferenţial de vize. Deşi nu îndeplineşte nici pe departe cerinţele tehnice necesare, Rusia ar putea fi beneficiara unei decizii tipic politice. În cazul în care preşedineţia spaniolă a UE va păşi pe această cale (la umbra lobby-ului rusesc şi cu binecuvîntarea tacită a statelor UE foarte sensibile la orice e rusesc şi vine pe conductă) paşapoartele ruseşti vor deveni o ţintă imediată pentru numeroşi moldoveni, nu neapărat rusofoni.

Consecinţa va fi apariţia unui dezechilibru politic masiv, într-o zonă care începuse să înainteze în direcţie pro-europeană. Regimul vizelor nu e, aşadar, doar ceea ce pare. O decizie curajoasă a Uniunii Europene ar putea evita, astăzi, complicaţiile insurmontabile de mîine.

Traian Ungureanu

Fost parlamentar european (2009 – 2019), din partea PD-L (Partidul Democrat Liberal, apropiat președintelui Traina Băsescu) și ulterior a PNL (Partidul Național Liberal).

Jurnalist în România, între 1983-1988, Traian Ungureanu a lucrat la BBC, redacția pentru România, între 1989 – 2003. După care a devenit colaboratorul extern al Europei Libere, unde a scris despre politica din România și Europa, a ținut o cronică sportivă iar după ce a devenit europarlamentar, o cronică europeană. Semnează un blog politic și în fiecare vineri, un Jurnal de corespondent de la Londra.

Opiniile autorului nu reprezintă, neapărat, punctul de vedere al radio Europa Liberă.

XS
SM
MD
LG