Linkuri accesibilitate

Oleg Voronin bănuit de evaziune fiscală și spălare de bani


Oleg Voronin
Oleg Voronin

Fiul președintelui PCRM audiat la CCCEC în letgătură cu cheltuirea în străinătate a 67 de milioane de lei în anii 2008/2009

Omul de afaceri Oleg Voronin, fiul presedintelui partidului comunistilor, Vladimir Voronin, s-a prezentat astazi la Centrul pentru Combaterea Crimelor Economice si Coruptiei. El este investigat pentru evaziune fiscala si spalare de bani. La intrarea in centru, Oleg Voronin si-a exprimat increderea in procuratura si a spus ca, daca nu era fiul tatalui sau, nu ar fi fost acum in atentia centrului.

Oleg Voronin s-a aratat nemultumit ca in presa de la Chisinau au aparut informatii care, potrivit lui, ar trebui sa ramana confidentiale – cum sunt informatiile privind veniturile si cheltuielile sale. Pe de alta parte, el a spus ca nu poate pe moment sa confirme sau sa infirme aceste date, pentru ca nu si le aminteste: „Eu neaparat voi depune o cerere la procuratura, solicitind sa examineze cum s-a intimplat ca asemenea informatii confidentiale au ajuns in presa. Daca numele meu de familie era „Patrunjel” noi nu era sa discutam aici. Ei in loc sa invete de la un un presedinte notoriu cum este Voronin, ei se ocupa cu fleacuri”.

Se considera ca Centrul pentru combaterea Crimelor Economice si Coruptiei l-a citat pe Oleg Voronin in urma unor articole de investigatie aparute intr-un cotidian de la Chisinau. CCCEC l-a chemat pe fiul fostului presedinte sa-l intrebe despre provenienta a 67 de milioane de lei pe care i-ar fi cheltuit in afara tarii in anii 2008-2009, asta in timp ce veniturile sale din aceasta perioada ar fi fost mult mai mici. De notat ca cifrele cu care opereaza Centrul anti-coruptie si cele aparute in presa sunt aproape identice.

Angela Starinschi (CCCEC)
Angela Starinschi, ofiter de presa la CCCEC a spus ca Oleg Voronin nu are deocamdata calitatea de banuit: „Actiunile domnlui Voronin se examineaza sub aspectul evaziunii fiscale si spalarii de bani. Ulterior urmeaza sa va comunicam despre metoda spalarii de bani si a evaziunii fiscale dupa ce ordonanta de incepere a urmarii penale va fi aprobata de procurori”.

Fiul fostului presedinte Oleg Voronin a mai declarat astazi presei ca jurnalistii au publicat adesea informatii eronate si chiar mincinoase referitoare la averea si afacerile sale. Intrebat daca este adevarat ca ar fi printre cei mai bogati oameni de afaceri din Moldova, Oleg Voronin a raspuns ca este bogat cu sufletul si prin cunoscutii si prietenii pe care ii are.
Previous Next

XS
SM
MD
LG