Linkuri accesibilitate

Jurnal de corespondent: Intîlniri la Berlinală


Interviu cu regizorul Florin Şerban, realizatorul filmului „Eu cînd vreau să fluier, fluier” şi cu actriţa Ada Condeescu.


Participanţii români la Festivalul Internaţional al Filmului din Berlin au organizat o seară festivă la care au asistat numeroşi invitaţi. Grupul lăutarilor din Clejani a contribuit la atmosfera de voie bună, cîntînd pînă în zori în faţa publicului entuziasmat. Deşi sala era arhiplină, am reuşit să stau de vorbă cu realizatorul filmului „Eu cînd vreau să fluier, fluier”, Florin Şerban, şi cu tînăra actriţă Ada Condeescu. Filmul care rulează în cadrul competiţiei prezintă drama unui tînăr deţinut care printr-o acţiune disperată încearcă s-o împiedice pe mama sa, să-l ducă pe fratele său în Italia.

Florin Șerban
L-am intrebat pe regizorul Şerban ce l-a determinat să abordeze un subiect atît de delicat. Regizorul ne-a explicat în continuare de unde i-a venit ideea să apeleze la deţinuţi reali care joacă în film.

Pe Ada Condeescu, care interpretează rolul unei studente care face practică în penitenciar, am întrebat-o cum a perceput ea munca alături de deţinuţii care au jucat în film.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG