Linkuri accesibilitate

După Băsescu este rîndul lui Chirtoacă să fie apostrofat de Bardot


România liberă anunţă o viitoare întîlnire Vitalie Marinută - Gabriel Oprea

Republica Moldova este de mai multe ori pomenita in presa ultimelor zile, in special prin reflectarea opiniilor din presa rusa despre consecintele acceptarii scutului american antiracheta pe teritoriul Romaniei. Ziarul Romania libera, de pilda, se refera la consideratiile din Nezavisimaia Gazeta.

Potrivit publicatiei, scutul va conduce direct la consolidarea prezentei militare rusesti in Transnistria si reprezinta un bun prilej pentru a argumenta nevoia de protejare a minoritatilor din Transnistria, cea ucraineana si cea rusa. Ce se desprinde destul de clar pentru cititorul roman din acest articol este tatonarea autoritatilor de la Tiraspol pe langa noua putere din Ucraina, de la care se asteapta sa nu se opuna la o sporire a efectivelor militare rusesti in zona Nistrului.

Cotidianul de la Bucuresti consulta presa de limba rusa si in chestiunea imbunatatirii relatiilor oficiale dintre Romania si Republica Moldova. Faptul ca la 31 martie va intra in vigoare acordul privind micul trafic de frontiera ajunge sa fie considerat – relateaza Romania libera – sinonim cu pierderea statalitatii Moldovei. Dupa cum parte din strategia unionista a Bucurestiului ar fi si alte masuri: cresterea numarului de burse pentru tinerii moldoveni care studiaza in Romania sau deschiderea unor posturi de televiziune romanesti la Chisinau.

Stiri la zi despre Republica Moldova sunt putine astazi. Totusi, Adevarul pune pe pagina electronica scrisoarea actritei franceze Brigitte Bardot catre primarul Chisinaului, Dorin Chirtoaca. Intocmai ca Traian Basescu in 2001, reaminteste ziarul romanesc, Chirtoaca intentioneaza sa rezolve prin eutanasiere problema cainilor vagabonzi, spre revolta vedetei franceze, veche aparatoare a drepturilor animalelor.

In sfarsit, intentia unei intalniri intre ministrul moldovean al apararii Vitalie Marinuta si omologul sau roman Gabriel Oprea, este anuntata de o stire din editia electronica a ziarului Romania libera.
XS
SM
MD
LG