Linkuri accesibilitate

Congresul american va discuta un proiect de lege pentru impunerea de sancțiuni individuale unor lideri iranieni acuzați de încălcarea drepturilor omului


Pentru prima dată, în Congresul american va fi introdus un proiect de lege care să impună sancţiuni individuale unor lideri iranieni pentru încălcarea drepturilor omului şi nu legat de programul nuclear al Teheranului.
Proiectul este iniţiat de senatorul independent Joe Lieberman şi de republicanul John McCain, fost candidat la preşedintia Statelor Unite.
Intr-un interviu în exclusivitate acordat postului nostru de radio, Lieberman a precizat că proiectul cere administraţiei să întocmească o lista nominală, cu iranieni acuzaţi de încălcarea drepturilor omului, care vor fi sancţionaţi prin limitarea dreptului de a intra in America sau de a face afaceri sau tranzacţii financiare.
Proiectul, a mai precizat Lieberman, se bucură de sprijin bipartisan (democrat şi republican) şi este gândit şi ca un semn de sprijin şi încurajare pentru protestatarii din aşa-numita Mişcare verde.
XS
SM
MD
LG