Linkuri accesibilitate

Reputaţii în schimbare


Va pleca sau nu Cesc Fabregas de la Arsenal, la Barcelona? Presa spaniolă susţine că Barcelona l-a abordat pe Fabregas şi că există un acord verbal care va fi urmat de toate actele necesare. Barcelona a dezminţit categoric aceste speculaţii dar reacţia clubului nu înseamnă mare lucru. De regulă, negocierile secrete sînt punctate de astfel de dezminţiri şi urmate de un transfer în toată regula. Fabregas are numeroase motive să pună capăt prezenţei la Arsenal şi să apară, din vară, în lotul Barcelonei. În primul rînd, Arsenal continuă seria "fotbal bun rezultate proaste". Experimentul lansat la Arsenal de antrenorul Arsene Wenger nu ajunge la maturitate. Arsenal desfăşoară un fotbal de linie spectaculoasă şi pierde sistemtic marile confruntări, în campionat şi în Liga Campionilor. Ultimul meci, pierdut clar în faţa lui Chelsea, a demonstrat limpede cum stau lucrurile. În Liga Campionilor, situaţia nu e mult diferită şi Arsenal nu mai reuşeşte să treacă de faza intermediară a competiţiei. În al doilea rînd, Barcelona e echipa momentului iar Cesc Fabregas a fost cîndva omul Barcelonei. În 2003, Barcelona l-a cedat uşor pe Fabregas. Între timp, Fabregas a ajuns unul din primii mijocaşi ai Europei şi e de crezut că reîntîlnirea Barcelona-Fabregas e tentantă pentru ambele părţi.

Evident, Fabregas e unul din fobaliştii cu viitor deschis, mai precis cu un superb viitor deschis. Există, însă, şi viitor deschis spre incertitudine. Cel mai celebru candidat la acest soi de hazard e Ronaldinho. Fostul superstar global a fost, pur şi simplu, lăsat în afara naţionalei Braziliei. Selecţionerul Dunga a anunţat că nu are loc pentru Ronaldinho şi va începe fără el amicalul cu Irlanda, pe care Brazilia îl va juca la Londra. E loc, în schimb, pentru Adriano, un alt veteran care părea expirat şi pentru Robinho, revenit recent la Santos de la Manchester City. Declinul lui Ronaldinho e demult vizibil. Cu excepţia cazului în care Ronaldinho va reveni brusc la forma clasică, va urma un sfîrşit mediocru de carieră.

În sfîrşit, un final de carieră în mare parte nemeritat pentru Riquelme, fostul coordonator al naţionalei argentiniene. Maradona, selecţionerul naţionalei, a anunţat sec lotul din care Riquelme nu face parte. Maradona a mers mai departe, precizînd că rolul lui Riquelme la echipa naţională s-a încheiat. Decizia lui Maradona e încă un posibil motiv de conflict cu suporterii. Riquelme e într-adevăr un jucător la sfîrşit de carieră dar fotbalul jucat în ultimii cîţiva ani de Riquelme are nivel. În plus, Riquelme e piesa de bază la Boca Juniors, cel mai popular club argentinian şi, totodată, patronul celei mai turbulente galerii argentiniene.
XS
SM
MD
LG