Linkuri accesibilitate

Chișinău: Noi audieri la Procuratură în dosarul evenimentelor din aprilie 2009


La Procuratura au continuat audierile legate de evenimentele din 7 aprilie. Au fost audiaţi ca martori, Sergiu Bănari, consilier municipal la Balti, scriitorul Nicolae Dabija si ministrul justiţiei Alexandru Tănase. Potrivit agentiilor de presa de la Chisinau, Sergiu Bănari a spus că violenţele declanşate pe 7 aprilie ar fi fost organizate de forţe bine pregătite pentru astfel de acţiuni şi că el ar fi chemat oamenii la proteste paşnice. Scriitorul Nicolae Dabija a declarat presei că intreaga actiune din 7 aprilie ar fi fost pusa la cale de fostul preşedinte Vladimir Voronin pentru a discredita si scoate în afara legii partidele de opozitie.

Ministrul moldovena al justitiei Alexandru Tănase a declarat că acţiunile din 7 aprilie ar fi avut două faze – prima a protestelor paşnice generate de fraudarea alegerilor, iar în cea de-a doua „protestele paşnice au fost preluate de reprezentantii lumii interlope, ghidaţi de reprezentanţi ai guvernării de atunci”.
In acest dosar printre martorii care au fost audiaţi se numara si fostul preşedinte Vladimir Voronin, deputatul comunist Mark Tkaciuc, liderul Partidului Moldova Unita, Vladimir Turcan, fostul director al serviciilor de securitate si informatii, Artur Reşetnicov.
XS
SM
MD
LG