Linkuri accesibilitate

Audierile privind evenimentele din aprilie - depoziţii în sprijinul tezei privind încercarea comuniştilor de a discredita opoziţia


La Procuratura au continuat audierile legate de evenimentele din 7 aprilie. Au fost audiati ca martori, Sergiu Banari consilier municipal la Balti, scriitorul Nicolae Dabija si ministrul justitiei Alexandru Tanase. Potrivit agentiilor de presa de la Chisinau, domnul Banari a spus ca violentele declansate pe 7 aprilie au fost organizate de forte bine pregatite pentru astfel de actiuni si ca el ar fi chemat oamenii la proteste pasnice.

Scriitorul Nicolae Dabija a declarat presei ca intreaga actiune din 7 aprilie a fost pusa la cale de fostul presedinte Vladimir Voronin pentru a discredita si scoate in afara legii partidele de opozitie.

Ministrul justitiei Alexandru Tanase a declarat ca actiunile din 7 aprilie ar fi avut 2 faze – prima a protestelor pasnice generate de fraudarea alegerilor, iar in cea de-a doua „protestele pasnice au fost preluate de reprezentantii lumii interlope, ghidati de catre reprezentanti ai guvernarii de atunci”.

In acest dosar printre martorii care au fost audiati se numara si fostul presedinte Vladimir Voronin, deputatul comunist Mark Tkaciuc, liderul Partidului Moldova Unita Vladimir Turcan, fostul director SIS Artur Resetnicov.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG