Linkuri accesibilitate

Timpul: necesitatea conlucrării liderilor din AIE


„Va eşua oare TeleRadio-Moldova?”- se întreabă în numărul de astăzi al ziarului „Capitala”, editorialistul Corneliu Ciurea referindu-se la alegerea conducerii companiei publice. A fi o companie publică, notează editorialistul, înseamnă a crea spaţii de discuţii asupra problemelor din societate la care să participe nu atât politicienii, cât oamenii din afara politicului asupra cărora se răsfrâng acţiunile factorilor de decizie.

În „Moldova Suverană”, Vlad Loghin scrie că majorarea bruscă a tarifelor la căldură va avea efecte negative atât pentru populaţia capitalei, cât şi pentru furnizori. Loghin consideră că o bună parte a locuitorilor capitalei nu vor putea achita serviciile pentru căldură, de aceea Termocom-ul şi CET-urile ar putea oricum ajunge în prag de faliment.

Algoritmul de guvernare duce la sărăcirea populatiei, sună titlul unui alt articol din „Moldova Suverană”. Publicaţia face trimitere la o declaraţie a fostului ministru al economiei, Igor Dodon, potrivit căruia „in contextul algoritmului politic, cind partidele de guvernare se invinuiesc reciproc“, conditiile impuse de FMI si acceptate de Guvernul Filat vor duce la sărăcirea populaţiei.

În „Timpul”, Constantin Tănase le reproşează liderilor AIE, că nu au un proiect politic comun de viitor pentru R. Moldova. Editorialistul constată lipsa de conlucrare între cei 4 lideri ai alianţei de guvernare, aducând drept argument, opiniile contradictorii ale acestora în probleme de importanţă majoră pentru societate, cum ar fi reforma constituţională. Buna funcţionare a AIE, consideră Constantin Tănase, e o condiţie fundamentală pentru destinul politic al R. Moldova de mâine.

Timpul” aminteşte că în curând, se va împlini un an de când s-a stins din viaţă, în urma unui tragic accident, poetul Grigore Vieru, care pe 14 februarie ar fi împlinit 75 de ani. Publicaţia scrie că la Chişinău, Bucureşti, precum şi în alte oraşe ale lumii, cu această ocazie vor fi organizate mai multe manifestări culturale.

Ziarul bucureştean „Gândul” anunţă că Marius Lazurca a fost avizat favorabil de Parlament pentru postul de ambasador al României la Chişinău. Printre proiectele de bază care se află pe agenda celui propus drept ambasador, „Gândul” enumeră înfiinţarea unei bănci de investiţii moldo-române, a unui institut cultural roman la Chişinău, dar şi crearea unui spaţiu mediatic comun. Publicaţia notează că Lazurcă a respins în acelaşi timp, posibilitatea ca autorităţile de la Bucureşti să recunoască „naţiunea moldovenească” ori să semneze un tratat politic de bază.
XS
SM
MD
LG