Linkuri accesibilitate

Valeriu Ursu: în ajutorul celor nevoiași


Valeriu Ursu
Valeriu Ursu

Jurnalul săptămînal al lui Valeriu Ursu, fondator al asociației obștești „Serviciul Salvării”.

Luni.

M-am trezit pe la ora 5 cu senzatia de frig. Afara erau -23º C, in casa +15, repede am intarit focul si mi-am cautat de suflet adica rugaciunile de dimineata.

De ceva vreme nu sunt angajat in cimpul muncii si nu ar trebui sa ma grabesc, pentru ca e zi de luni, avem intrunirea la asociatia obsteasca „Serviciul Salvarii” care activeaza din 1999, eu sunt chiar fondator al ei. Astept sa aflu cum uu trecut zilele precedente deoarece hotarisem ca echipele nostre sa vina in ajutor celor nevoiasi. Sedinta o facem la sediul agentiei de paza “Legion” cu care colaboram si care ne ofera transportul si informatia operativa. Colegii mei au muncit bine, au vizitat personele de care ingrijim, au ajutat mai multi batrini pe la pietele din sect. Riscani, Botanica. Toti se pling de frig si de grija cum se vor descurca cu preturile noi. In fiecare zi mai citim si lectii la liceele cu care colaboram, lectii despre profilaxia gripei si necesitatea vaccinarii impotriva pandemiei.

Dupa amiaza am fost la biblioteca medicala de la SCR sa-mi iau cartile de care am nevoie. Ajung acasa multumit. Il sun pe fiul meu Mihai, care e student la cinematografie la Bucuresti sa aflu cu sustine sesiunea, cum se descurca? Totu-i bine, am discutat unele noutati si Doamne ajuta.

Marti.

Am programata o intilnire la Confederatia nationala a sindicatelor. M-am pregatit bine si voi argumenta posibilitatea colaborarii in domeniul promovarii modului sanatos de viata odata cu organizareadiferitor seminare tematice la sanatoriile lor de catre specialisti de la noi si straini. Totul a mers bine.

Ma pornesc la magazin sa-mi cumpar o pereche de cizme noi, mai calduroase. Caut, ma uit, si in speranta ca iarna va trece in curind asa si n-am cumparat nimic. Am devenit mai econom, de vina-i criza si starea de lucruri din viata mea. Am discutat cu citiva prieteni despre situatia actuala din medicina, alte stiri. Cel mai important e ca guvernarea actuala a rezistat chipurile ispitei cu un mln. de euro pentru postul de sef al Caii ferate. Oare chiar asa sa fie?

Miercuri.

Dis de dimineata – un necaz, n-am apa-n casa. Am descoperit ca a inghetat apeductul in fintina unde e instalat apometrul. Am chemat echipa specializata de la fundatia noastra si am dezghetat tevile.

Aproape toata ziua am petrecut-o la Serviciul Salvarii unde am discutat si convenit planul de actiuni cu partenerii nostri din SUA, Elvetia si Italia. Vom incerca sa participam la trainingurile ce se petrec la Departamentul situatii exceptionale. Trebue sa ma angajez la lucru, vremea trece, banii se cheltuie, fiul a crescut si a plecat; sunt singur dar optimist. Am ramas surprins mirat de ajutorul oferit de poporul romin in valoare de o suta de mln. euro pe care presedintele Basescu l-a promis Moldovei. De Domnul sa le si primim, ca prietenul la nevoie se cunoaste si singele apa nu se face.

Joi.

Am primit de la Primarie autorizatia de comert pentru a incerca un mic business dar am mari indoeli. Am trecut si pe la oficiul de evidenta a fortei de munca sa aflu din interes ce se ofere sunt. Nimic nou. Tot mai convins devin ca trebue sa intemeiez un centru medical de vreo 50 de locuri unde am putea acorda asistenta medicala cu specificul corectării starii psiho-emotionale si reabilitarii sanatatii. Mai ales ca mi sa propus un local undeva in padure nu departe de Chisinau.

Seara am fost la sala cu orga unde am ascultat un purpuriu din creatia lui Mozart.

Vineri.

Dis-de-dimineata am fost la policlinica unde m-am vaccinat impotriva gripei pandemice. Putina lume si asta ma deranjeaza deoarece risca cu propria sanatate. Boala cere mari cheltueli. Trebue pornita o propaganda mai agresiva.

In ospetie a venit tatal meu cu fratele Ion pentru a face unele cumparaturi si personal sa vada cum traesc in asa fel isi alina dorul. Ziua a trecut cu bine, seara trebue sa-i raspund tatalui meu la atitea intrebari adunate de ceva vreme ca sa-i spuber indoelile. Astept ziua de mine Voi merge concertul extraordinar al ansamblului “Joc”.

Pe aceeași temă

Previous Next

XS
SM
MD
LG