Linkuri accesibilitate

Timpul: moldovenii între majorările de prețuri și speranțele de viitor


În Timpul, Gheorghe Budeanu scrie că mulţi moldoveni pe de o parte, sunt nemulţumiţi de majorările de preţuri, însă pe de alta - aplaudă deciziile privind micul trafic de frontieră cu România, vizita în stânga Prutului a preşedintelui Băsescu, susţinerea financiară din partea Fondului Monetar Internaţional. Autorul constată că oamenii sunt gata să înfrunte greutăţile la nou început de drum.

În ziarul de limbă rusă Panorama aflaţi opiniile mai multor jurnalişti din România despre vizita preşedintelui Traian Băsescu la Chişinău şi cum are de gând Primăria să soluţioneze problema câinilor vagabonzi.

Probleme pentru coaliţia de peste Prut, este titlul unui articol din Evenimentul Zilei. Ziariştii scriu că coaliţia de guvernare de la Chişinău se clatină din nou pe fonul unei concurenţei dintre premierul Vlad Filat, şi preşedintele Partidului Democrat, ex-comunistul Marian Lupu, care a ratat funcţia de şef al statului.

Cu referire la vizita premierului Filat la Kiev, jurnaliştii agenţiei de ştiri Regnum publică un comentariu în care amintesc nemulţumirile parlamentarilor ucraieni, potrivit cărora Moldova nu şi-ar fi îndeplinit obligaţiunile faţă de Ucraina, tărăgănând transmiterea în proprietate deplină a drumului de la Palanca. Jurnaliştii scriu ironic că Ucraina a făcut din Moldova putere maritimă, dându-i ieşire spre Dunăre la Giurgiuleşti.

Pe aceeași temă

XS
SM
MD
LG