Linkuri accesibilitate

Ziarul de Gardă: tensiunea arterială în Moldova crește cînd vine Traian Băsescu la Chișinău


În Republica Moldova, justiţia este „la braţ” cu mafia apartamentelor, titrează Ziarul de Gardă. Mafia apartamentelor este o grupare care racolează oameni în vârstă, de obicei singuri, dar cu apartamente. Într-un final, scriu ziariştii, gruparea, prin diverse şiretlicuri, iar deseori ajutată şi de oamenii legii, pune mâna pe acele apartamente. Proprietarii de drept ajung în cele mai dese cazuri ori la cimitir, ori la balamuc.

Tot în Ziarul de Gardă, Alina Radu constată că de fiecare dată când vine Traian Băsescu la Chişinău, tensiunea arterială medie pe Moldova se ridică brusc. O parte dintre cetăţenii R.Moldova se pomenesc cu sângele pulsând la tâmple de emoţie că vine „preşedintele tuturor românilor”, altora le ţâşneşte veninul pe gură că "românii ar trebui să stea acasă", scrie ziarista.

În Timpul, Arcadie Gherasim scrie că transferul de putere la nivel de raion a devenit o problemă care riscă să compromită opţiunea majoritară, care a adus la puterea centrală cele patru componente ale Alianţei pentru Integrare Europeană. Pentru că, explică autorul, cei care mai ieri dădeau afară din serviciu oameni de treabă, furau din averea statului, foloseau resursele bugetare în numele victoriei PCRM, astăzi îşi dreg glasurile cu alifie democratică.

În Moldova Suverană, Vlad Loghin publică o analiză a mediului de afaceri din Republica Moldova, criticând totodată măsurile întreprinse de actualul Guvern pentru a relansa acest domeniu.

În Moldova confidenţialitatea va fi limitată pentru utilizatorii de internet, titrează ziarul de limbă rusă Komsomolskaia Pravda. Furnizorii moldoveni de servicii de Internet vor fi obligaţi la mijlocul anului 2010 să asigure în decurs de 90-180 de zile securitatea şi descifrarea oricărei informaţii din reţelele sale. Mesajele utilizatorilor de internet nu vor fi citite doar în cazul în care nu conţin informaţii ce contravin legii au declarat ziarului Komsomolskaia Pravda in Moldova, angajaţi ai Ministerului de Interne.
XS
SM
MD
LG