Linkuri accesibilitate

27.01 - București: Interviu cu Andrei Marga


Profesorul Andrei Marga
Profesorul Andrei Marga

Andrei Marga: „continuă diversiunile, falsurile, în mod direct spus minciunile alimentează scena şi blochează orice efort onest de reformă”.

27 ianuarie 2000

Actualitatea romaneasca – (Moderator: Cristian Teodorescu; corespondent: Ingrid Șușu).

Interviu cu Andrei Marga
.

Ministrul Educaţiei Naţionale, Andrei Marga, şi-a anunţat demisia. Marga a declarat într-un interviu pentru Europa Liberă că, în primul rând, reformei în învăţământ îi lipseşte sprijinul politic, iar „încetineala reformelor economice, administrative, amânarea lor, toate acestea şi multe altele se datorează până la urmă şi performanţelor învăţământului care a fost, şi încă nu a putut fi reformat”.

În al doilea rând, demisia sa este legată lipsa de bani, care l-a împiedicat să realizeze reforma din punct de vedere economic pentru motivarea si consolidarea cadrului didactic.

A treia raţiune ţine de situaţia în care „continua diversiunile, falsurile, în mod direct spus minciunile alimentează scena şi au un impact asupra reţelei şi blochează orice efort onest de reformă, orice decizie raţională”.

În acelaşi interviu, Marga a negat zvonul potrivit căruia şi-ar fi depus candidatura ca vicepreşedinte PNŢCD, menţionând că „bătălia pentru funcţii trebuie să fie precedată de o competiţie a soluţiilor”.

In final, ministrul Marga a spus că decizia sa a fost luată cu seriozitate şi răspundere şi nu i-a fost uşor să meargă pe drumul acesta „... dat fiind faptul că m-am angajat într-o reformă la care ţineam şi ţin foarte mult”.
La momentul de faţa, Andrei Marga nu îşi propune să continue cariera politică, ci doreşte să se întoarcă la catedra sa din Cluj.
XS
SM
MD
LG