Linkuri accesibilitate

Președintele României Traian Băsescu în vizită la Chișinău


Președintele Traian Băsescu și Premierul Vlad Filat la întîlnirea de astăzi
Președintele Traian Băsescu și Premierul Vlad Filat la întîlnirea de astăzi

Primele convorbiri oficiale între delegațiile guvernamentale ale celor două state.

Președintele României Traian Băsescu și delegația ministerială care îl însoțește au sosit în cursul dimineții la Chișinău, întîmpinați de o delegație numeroasă de oficialități moldovene. După convorbiri între președintele interimar Mihai Ghimpu și omologul său român, cei doi lideri au depus coroane de flori la Monumentul lui Ștefan cel Mare și au făcut declarații de presă.
Imagine de la depunerea de coroane la Monumentul lui Ștefan cel Mare la Chișinău


Traian Băsescu a făcut cunoscut că România a hotărît să acorde R. Moldova un ajutor financiar nerambursabil în valoare de 100 de milioane de euro, decalat pe durata a 4 ani.

Cei doi președinți și-au acordat reciproc cele mai înalte distincții, Ordinul Republicii al R. Moldova, respectiv Steaua României în grad de colan.

Ulterior, delegațiile guvernamentale, conduse de cei doi președinți au purtat o primă rundă de convorbiri oficiale. In programul vizitei de astăzi mai figurează o vizită la Primăria Chișinăului și o întrevedere cu primarul Dorin Chirtoacă, o întîlnire cu liderii fracțiunilor parlamentare, iar la orele serii convorbiri cu liderii Alianței pentru Integrare Europeană.
Previous Next

XS
SM
MD
LG