Linkuri accesibilitate

Voronin susţine încă teza "loviturii de stat"


Vladimir Voronin părăseşte Procuratura Generală
Vladimir Voronin părăseşte Procuratura Generală

Audierea la Procuratura Generală întreruptă la cererea fostului preşedinte care a invocat alte întrevederi ce nu sufereau amînare

Astazi ex-presedintele Republicii Moldova Vladimir Voronin a fost audiat la procuratura in calitate de martor cu privire la evenimentele din 7 apriile. La iesirea din procuratora, expresedintele Vladimir Voronin a declarat ca nu poate spune prea multe despre audiere care este secreta.

Vladimir Voronin
El a tinut insa sa sublinieze ca ce l-a preocupat, in timpul incidentelor din aprilie anul trecut, a fost sa se evite victime sau varsari de singe. Şi ca i-a dat ministrului de interne indicatii in acest sens: „In 89 cand eram ministrul de interne tot asa nu s-a recurs la varsari de sange si la jertfe omenesti, in 2002 cand cu Rosca am stat 6 luni de zile fata in fata in corturi tot asa nu am permis varsari de sange. Acum tot asa, aceeasi sarcina a fost pusa organelor de interne si tutor participantelor. Problema consta in faptul ca aceste nemultumiri trebuie regulate prin metode politice, dar nu prin forta. Asta-i idotism. Cum poti sa intervii daca in fata ta stau copii de 12-14 ani? Ce e mai scump pe pamant? O cladire sau viata unui om?”

Voronin a mai spus ca rezultatele definitive ale alegerilor erau aşteptate pe 8 aprilie: „De aceea s-au grabit sa faca baietii ceea ce le trebuia lor sa faca, ceea ce era planificat din timp, indiferent de ceea ce s-ar fi intamplat pe data de 5 aprilie.”

Igor Popa, seful Sectiei exercitare a urmaririi penale pe cauze exceptionale a Procuraturii Generale, a dat mai multe informatii despre audierea lui Voronin: „Audirea a inceput cu referite la evenimentele din 7 aprilie, referitor la dosarul pornit pe faptul neglijentei ex-ministrului de interne Papuc si ex-comisarului general a mun. Chisinau Botnari si referitor la distrugerea originalului declaratiei de independenta. Urmeaza sa fie citate toate personele care au informatii referitor la evenimentele care ne intereseaza. Inclusiv pesoane cu functii de raspundere. Concluziile vor fi facute in dependenta de probele care vor fi acumulate.”


Spre deosebire de fostul ministru de interne si fostul comisar general al Chişinaului, ambii audiati ca suspecti, fostul preşedinte Vladimir Voronin este audiat in calitate de martor. Audirea a fost intrerupta la cererea ex-presedintelui. Motivul ar fi ca acesta si-a programat mai multe intrevederi ce nu pot fi amanate. Audierea va fi reluat miine.
Previous Next

XS
SM
MD
LG