Linkuri accesibilitate

Starea de spirit a taxatorului


Regia are probleme sau priorităţi mai stringente decît salariile angajaţilor.

Am presupus înainte de 1 octombrie 2009 că majorarea preţului călătoriei cu troleibuzul nu va schimba din temelie viaţa taxatorilor şi a şoferilor de trolee. Agenţia Moldpres îmi confirmă supoziţia printr-o ştire recentă. Una din taxatoarele intervievate de agenţie, care preferă anonimatul, se plînge că, în ciuda majorării preţului călătoriei, salariul ei nu numai că nu s-a mărit, ci, dimpotrivă, s-a micşorat, fiindcă “nu e îndeplinit planul stabilit”. Mai mult decît atît, zice-se că lucrătorii Regiei Transport Electric din Chişinău vor să intre în grevă fiindcă nu pot colecta atîţia bani cît li se cere. Asta e povestea tristă a taxatoarelor şi şoferilor de troleibuze relatată de agenţia Moldpres. Chiar dacă directorul Regiei spune că salariile sînt plătite la timp, starea de spirit a taxatoarelor nu pare să consune cu optimismul debordant.

Mă tem că taxatoarea nemulţumită de micşorarea salariului nu înţelege un amănunt important. Nu există se pare acum nici o legătură între salariul ei şi preţul călătoriei. Ar trebui să existe, dar nu e. Chiar dacă o călătorie cu troleul ar costa mîine 3 sau chiar 4 lei, salariul taxatoarei tot mic ar rămîne. Şi de vină nu e numai “planul greu de îndeplinit după 1 octombrie”. Vorba e că Regia Transport Electric a avut şi are probleme financiare. O fostă taxatoare îmi spunea anul trecut că Regia nu are bani suficienţi pentru piese de schimb. Mai există şi troleibuze vechi, care pîrîie din toate încheieturile.

Nu sînt expert în economie, dar mi se pare uşor ciudată situaţia în care lucrătorii au salarii mai mici după ce întreprinderea lor majorează preţul serviciilor prestate. Asta nu poate însemna decît un singur lucru: Regia are probleme sau priorităţi mai stringente decît salariile angajaţilor. Pînă nu şi le va soluţiona, taxatoarele nu vor putea profita de pe urma majorării preţului călătoriei.

Bineînţeles că peste o vreme vor veni noi majorări şi biletul de călătorie în troleibuz va costa 3 lei, apoi 4 lei… Numai că problemele cronice ale Regiei Transport Electric necesită şi alte tratamente.
XS
SM
MD
LG