Linkuri accesibilitate

Timpul: Parazitismul mediatic din Moldova


Nicu Popescu despre copierea care devine principalul şi uneori singurul tip de activitate al majorităţii site-urilor de ştiri.

Preţul produselor petroliere va mai creşte, titrează săptămânalul Economist. Mai mulţi importatori de produse petroliere au constatat că această majorare a preţurilor este o consecinţă a deprecierii leului din prima jumătate a lunii decembrie a anului trecut. Cât despre majorarea accizelor la benzină şi motorină începând cu 1 ianuarie 2010, apoi aceasta va provoca alte scumpiri. Deocamdată la benzinării se vinde combustibilul importat încă anul trecut. Tot în ziarul Economist puteţi citi un interviu cu Victor Parlicov, directorul general al Agentiei Nationale de Reglementare in Energetică, care spune că în scrut timp va fi aprobat un tarif mai mare la căldură.

Tatiana Corai scrie în Timpul că sub ochii oamenilor, pare să se nască un nou partid - cel al nemulţumiţilor. Partea leului din aceştia o constituie cei care au pierdut Puterea, este de părere ziarista. Numai o guvernare inteligentă care pune Omul şi Legea în capul mesei, ar putea stopa înregimentarea cetăţenilor în acest partid al nemulţumiţilor concluzionează Tatiana Corai.

Tot în Timpul puteţi citi comentariul lui Nicu Popescu despre “parazitismul mediatic din Moldova”. În timp ce numărul site-urilor creşte, numărul de actori mediatici care produc conţinut nou stagnează, constată Nicu Popescu, asta deoarece copierea devine, practic, principalul şi uneori singurul tip de activitate al majorităţii site-urilor de ştiri. Cel mai mare intermediar de opinii ale unor politicieni şi experţi din Moldova este europalibera.org, după părerea lui Nicu Popescu, care prin interviurile sale zilnice dă mură în gura unei puzderii de site-uri.

Vlad Loghin scrie în Moldova Suverană că în acest an saracia poate atinge cote alarmante. Daca anul trecut in Republica Moldova erau asistate social doar 18.000 de familii, in acest an numarul lor se va tripla scrie ziaristul.
XS
SM
MD
LG