Linkuri accesibilitate

Moldovenii preocupați de eficiența vaccinării împotriva gripei pandemice


Asocierea cu Europa și conflictele interne în presa zilei.

Călătorii fără vize în Europa şi accesul liber al produselor moldoveneşti pe piaţa comunitară. Aceste obiective, potrivit cotidianului „Timpul”, constituie miza viitorului Acord de asociere pe care R. Moldova vrea să-l semneze cu UE. Chişinăului îi va fi greu însă să obţină o formulă ce ar trasa clar perspectivele de integrare europeană, adaugă „Timpul”, făcând trimitere la opiniile unor comentatori politici.

Constantin Tănase constată în „Timpul” că schimbarea promisă de partidele aflate azi la conducere nu va fi resimţită de cetăţeni, atâta timp cât nu vor fi pedepsite persoanele care au delapidat banul public în ultimii ani. Cetăţeanul simplu e gata pentru sacrificiu, poate încă patru ani să nu ceară de la noile autorităţi majorarea pensiilor şi a salariilor, dar vrea să vadă că odată cu venirea noii Puteri, s-a săvârşit dreptatea, scrie Tănase.
Tot „Timpul” scrie că Grupul „disidenţilor” din Alianţa „Moldova Noastră”, denumit şi „grupul lui Untilă”, va forma, cel mai probabil, un nou partid social-liberal, intenţie, care potrivit publicaţiei ar urma să fie anunţată astăzi într-o conferinţă de presă.

„Oamenii lui Voronin în vizorul Procuraturii Generale”, sună titlul unui articol din „Jurnal de Chişinău”. Publicaţia scrie că în urma unui control la ÎS „Aeroportul Internaţional Chişinău”, organele de drept au depistat încălcări în valoare de milioane de dolari în gestionarea patrimoniului de stat. Proprietarul reţelei de cinematografe ”Patria”, insistă ca filmele să fie difuzate exclusiv în limba rusă, scrie „Jurnal de Chişinău” despre reacţia lui Victor Şelin la decizia guvernului care a dispus subtitrarea filmelor în cinematografe în limba de stat. Nemulţumirea lui Şelin scrie „Jurnal de Chişinău”, a determinat însă autorităţile să urgenteze procesul de subtitrare a filmelor în cinematografe.

Tot în numărul de astăzi „Jurnal de Chişinău” consultă specialiştii pentru a răspunde dacă este sau nu vaccinarea o măsură sigură de protecţie contra virusului gripei pandemice. La aceeaşi temă „Moldova Suverană” scrie ca vaccinarea este un real pericol pentru sanatate pentru că vaccinurile folosite nu au fost suficient testate si de aceea administrarea lor nu poate fi considerată sigură.

În articolul său din „Moldova Suverană”, Vlad Loghin îndeamnă cititorii să nu pună mari speranţe în actuala putere. În opinia autorului eficienţa guvernului Filat va fi inevitabil subminată de faptul că membrii lui reprezintă poluri politice concurente. Conturarea tot mai clară a anticipatelor din anul acesta, scrie Vlad Loghin în „Moldova Suverană”, ii va determina inevitabil pe mulţi ministri sa fie cu un picior în minister şi cu altul in campania electorală.
XS
SM
MD
LG