Linkuri accesibilitate

Băsescu lăudat de Belkovski (Gardianul)


Băsescu şi Boc taie salariile (Evenimentul zilei)

Bugetul de stat pe 2010, care tocmai se discuta incepand de astazi in Parlamentul de la Bucuresti, a ridicat tonul unor comentarii de presa. In Evenimentul zilei, ingeniozitatile guvernantilor nu sunt deloc bine primite. Cristian Hubali le rezuma prin titlul “Basescu si Boc taie salariile pentru a-si achita campania electorala”. Nemultumirea jurnalistului apara pozitia bugetarului de rand, impotriva privilegiilor pe care ar continua sa si le procure bugetarii de lux, precum cei de la Curtea Constitutionala.

Mai mult pare sa traga insa in balanta ideea ca se ingradesc posibilitatile de castig ale tagmei jurnalistice. Angajatii ziarelor ar putea sa fie platiti numai pe cartea de munca, nu si prin drepturi de autor, sub motivul ca asa ar avea asigurate pensii pentru mai tarziu. In realitate, crede Cristian Hubali, cei de la putere cauta sa se descotoroseasca de ziarele si de ziaristii care-i critica.

Publicatia electronica Gardianul se refera din nou astazi la analizele de politica externa ale lui Stanislav Belkovski, de la Institutul de Studii Strategice din Moscova. Acesta sustine ca i-ar acorda lui Traian Basescu titlul de omul politic al anului 2009, pentru ca a reusit sa castige alegerile prezidentiale. Seful statului roman ar fi deschis astfel implicit drum rezolvarii problemei transnistrene. Dupa cum se stie, Belkovski este adeptul unirii Moldovei cu Romania simultan cu recunoasterea Transnistriei ca stat independent. “Daca la Bruxelles orice aranjament aprobat de Moscova ar fi salutat ca o usurare, nu toti politicienii de la Chisinau ar accepta jocul in doi (Moldova - Romania), cu toate ca stiu ca Rusia nu va pleca niciodata de la Nistru” – scrie Gardianul.

Acelasi articol pomeneste si infiintarea primei formatiuni politice pro-unioniste de la Chisinau, Asociatia Obsteasca Pro-Romania, dar si propunerea premierului Vlad Filat de a se formula o lege prin care moldovenii sa poata viziona filme traduse in limba romana.
XS
SM
MD
LG