Linkuri accesibilitate

Sîntem într-o zonă de instabilitate pentru Europa


Alexandru Dorogan
Alexandru Dorogan

Alexandru Dorogan, președintele Asociației Presei Electronice, despre situația politică și independența presei.

Mai optimist faţă de perspectivele anului 2010 pare să fie un expert în ştiri, după cum e cunoscut mai mult publicului, realizatorul mai multor studii independente de monitorizare a presei, îndeosebi în campaniile electorale, dl Alexandru Dorogan, preşedintele Asociaţiei Presei Electronice. Colegul nostru Paul Hodorogea l-a întrebat despre aşteptările sale în anul 2010.

„Logica lucrurilor arata ca in 2010 urmeaza sa se consolideze cele semanate in 2009. Va depinde foarte mult de societate, de mass-media si desigur de politicieni. Dupa mai multe perioade avem si noi o schimbare in Republica Moldova. Eu cred ca schimbarile intotdeauna sunt bune. Este democratic ca se produc schimbari, mai ales cand sunt produse de cetăţeni.

Mass-media este o structura care ar trebui sa se dezvolte independent. Trebuie sa ne ingrijim să dezvoltam serviciul public de radio si TV. Este un proces care la noi dureaza prea mult. Am depasit orice limite. Segmentul privat este inca foarte dependent de clasa politica, dependent economic. Avem doar cateva posturi de radio, tv şi ziare care demonstrează o anumita independenţă”
Previous Next

XS
SM
MD
LG