Linkuri accesibilitate

Sumarul publicaţiei Evreiscoe Mestecico


Prezentat de Ilia Mariaş

Numarul de astazi al saptamanalului Evreiscoe Mestecico este deosebit pentru ca e numarul 300. E uşor de calculat, la fiecare 1 sută de numere se lucrează 2 ani de zile.

Ziarul incepe cu evenimentul cel mai important - Hanuka. Invitam locuitorii Chisinaului la aprinderea celei de-a 8-a lumânări, pe strada Ierusalimului. Apropo, am dedicat o pagina intreaga scandalului cu demontarea hanuchiei. N-am inteles această actiune, pentru că Hanuka niciodata n-a fost un simbol anticreştin. Actiunea a adus daune imaginii Moldovei şi noilor autoritati care se considera pro-europene.

Mai relatam despre faptul ca, in sfarsit, la Chisinau se pot perfecta vize pentru deplasari in Israel. Pănâ acum documentele trebuiau trimise la Kiev pentru a fi semnate de consul. Acum s-a deblocat acest proces si in decurs de o zi se poate obţine viza.

Eu scriu despre Forumul Mass-Mediei Euro-Asiatice de la Moscova. Şi pentru că e numarul 300, fiecare din noi a hotarat să scrie impresii despre cum s-a lucrat in aceşti 6 ani.

Şi mai avem un interviu cu feminista cunoscută Maria Arbatova, care a trecut pe la noi şi cu alte treburi.
XS
SM
MD
LG