Linkuri accesibilitate

PE va susţine financiar vizite ale cetăţenilor moldoveni la instituţiile europene


Schimb de opinii în cadrul Comisiei de cooperare UE - Moldova

Delegatia Parlamentului European la Comisia de cooperare Uniunea Europeana- Moldova a avut astazi un schimb de opinii cu Daniela Cujba, ambasadorul Republicii Moldova la Bruxelles.

Diplomatul moldovean a prezentat situatia politica si economica din tara de la esecul in alegerea presedintelui, pregatirea pentru alegeri anticipate in luna octombrie a anului viitor si eforturile de modificare a Constitutiei, la criza economica si creditul de la FMI.

Daniela Cujba, ambasadorul moldovean la UE, a adresat parlamentarilor europeni mesajul de a isi intensifica sprijinul in vederea urgentarii liberalizarii regimului de vize cu Moldova.

Presedintele delegatiei romane la grupul Partidului Popular European, Theodor Stolojan a preluat mesajul diplomatului moldovean explicand ca doar cu sprijin european Moldova va avea sanse sa nu se intoarca iar la regimul comunist. Stolojan a adus si o veste buna pentru cetatenii moldoveni. Incepand din ianuarie, Parlamentul European va sustine financiar vizite ale cetatenilor moldoveni la institutiile europene.

Proaspat intors de la Chisinau, Theodor Stolojan si-a marturisit optimismul cu privire la viitorul Moldovei. "Fraiele politice sunt pe mainile unor oameni determinati sa impuna economia de piata si democratia", a spus Stolojan. "Insa Uniunea Europeana trebuie sa ii sustina pe acesti oameni", a continuat el.
Previous Next

XS
SM
MD
LG