Linkuri accesibilitate

ECOnomist: Cine a dat drumul leului din cușcă ?


Cotidianul Timpul scrie că timp de un an de zile, o maşină „Volvo” a Ministerului Culturii a fost utilizată de feciorul ex-ministrului Culturii Artur Cozma, care îşi face studiile la Moscova. În ajunul demiterii lui Cozma, la 1 decembrie 2008, automobilul a apărut în curtea Muzeului Naţional de Etnografie într-o stare defectă şi de atunci stă acolo. Artur Cozma califică acuzaţiile ca fiind bârfe.

Săptămânalul ECOnomist într-un articol de analiză despre deprecierea valutei naţionale, se întreabă la figurat „Cine a dat drumul leului din cuşcă?” Ziarul citează guvernatorul Băncii Naţionale care spune că procurările de valută de către importatori, ar fi un motiv care a dus la deprecierea leului faţă de dolar. Linia de interconexiune dintre România şi Republica Moldova, Suceava - Bălţi ar putea fi gata în 2012 şi va costa sub 20 milioane euro susţin reprezentanţii Transelectrica în ECOnomist. Mai multe detalii aflaţi răsfoind ziarul.

Vlad Loghin în Moldova Suverană este de părere că deficitul bugetului public national estimat la 7 procente, dar mai ales acoperirea acestuia din imprumuturi externe, poate provoca in viitorul apropiat o destabilizare a sistemului financiar.

Cotidianul Komsomolskaia Pravda il citeaza pe Mark Tkaciuc care spune că „încă nu s-a născut omul care ar putea avea o influenţă asupra ex-preşedintelui Vladimir Voronin”, în replică la acuzaţiile lui Victor Stepaniuc precum că Mark Tkaciuc ar conduce partidul „din umbră”.

Comuniştii moldoveni încep să piardă oameni, scrie cotidianul de peste Prut Evenimentul Zilei. Paul Ciocoi crede PCRM, intrat de câteva luni în opoziţie, începe să se clatine din temelii.

Portalul de stiri american EarthTimes noteaza ca Moldova, Turcia, Ucraina si Azerbaijan s-a alaturat Uniunii Europene în refuzul de a recunoaste alegerile prezidenţiale din Abhazia din 12 decembrie.
XS
SM
MD
LG