Linkuri accesibilitate

Promovarea unui nou examen pentru electorat (eufemism: boicotul PCRM)


Veronica Abramciuc
Veronica Abramciuc

Veronica Abramciuc justifică acţiunea fracţiunii sale, susţinînd că în caz contrar ar fi avut loc "o confruntare în eşaloanele puterii"

Veronica Abramciuc: Eu socot ca alegerea domnului Marian Lupu nu rezolva situatia de impas. Deoarece Marian Lupu reprezinta un sector de electorat care in mare masura este destul de apropiat de electoratul comunistilor si a ramas dezamagit deoarece nu i-au dat mandat pentru a intra in alianta cu Partidul Liberal, cu PLDM si cu AMN.

Vasile Botnaru: Asta am mai auzit de la primele sesiuni. Intre timp alianta s-a format, functioneaza, deja este recunoscuta in exterior. S-ar putea si alegatorii lor sa ii ierte, daca de buna seama au pentru ce sa ii ierte. Dar in situatia de astazi cind exista riscuri, pe de o parte, Republica Moldova sa aiba probleme in general, dar si pe de alta parte, Partidul comunistilor, pe care dumneavoastra il reprezentati oarecum in fractiune. Deci, pentru a evita aceste riscuri, nu era nevoie sa il fi votat pe Marian Lupu, chiar asa cum il caracterizati dumneavoastra?

Veronica Abramciuc: Votarea lui Marian Lupu nu evita riscurile ca Alianta pentru Integrare Europeana va atenta la unele articole ale Constitutiei. Nu evita nici riscurile pentru PCRM. Si aceste riscuri sint destul de clar intelese in Partidul comunistilor si constientizate. De aceea si s-a ales pozitia de a nu-l vota pe Marian Lupu.

Vasile Botnaru: … adica de a merge la alegeri anticipate.

Veronica Abramciuc: … de a merge la alegeri anticipate. Eu personal am optat pentru pozitia de a da sansa ca electoratul, vazind ce s-a intimplat la 5 aprilie, dupa 5 aprilie, ce s-a intimplat dupa 29 iulie, inca o data sa constientizeze. Or, se maturizeaza nu numai fortele politice, dar si electoratul. Si alegerea ii apartina electoratului. Deci un examen pentru electorat, decit noi sa fi facut un pas care ar fi dus la o confruntare in esaloanele puterii.

Vasile Botnaru: Totusi plecarea lui Vladimir Turcan din fractiune si eventual a lui Victor Stepaniuc din partid va subrezi partidul, sau dimpotriva?

Veronica Abramciuc: Toate eforturile depuse atit din interior, de citiva membri din interiorul fractiunii, cit si eforturile depuse din afara fractiunii si a Partidului comunistilor, nu au dus la nimic. Toti deputatii care nu sint membri ai PCRM, nu sint organizati intre ei pe anumite principii, ci din contra sint organizati destul de bine si dur in cadrul fractiunii PCRM, cad de acord cu hotarirea Partidului comunistilor. Plecarea lui Vladimir Turcan nu afecteaza PCRM dar nici electoratul Partidului comunistilor. Eventuala, posibila plecare a domnului Victor Stepaniuc de asemenea nu va afecta nici fractiunea, nici electoratul PCRM. Domnul Vladimir Turcan, cit cunosc eu - si am activat in cadrul a doua campanii electorale – nu a fost pozitionat direct ca instrument activ in lucrul cu electoratul, cum a fost Marian Lupu. In campania electorala de la 5 aprilie Marian Lupu a fost seful staff-ului sectorului de nord. Domnul Vladimir Turcan nu are o asemenea experienta. Ba mai mult ca atit, un proiect nou, in conditiile care s-au creat, in viziunea mea, nu are sorti de izbinda.
Previous Next

XS
SM
MD
LG