Linkuri accesibilitate

Bucureşti: Traian Băsescu cere partidelor să treacă la faza negocierilor după competiţia electorală


Presedintele in funcţie al Romaniei, Traian Basescu a declarat ca demersul facut de Partidul Social Democrat de contestare a alegerilor prezidentiale din 6 decembrie, alegeri cistigate la limita de Traian Basescu in fata social democratului Mircea Geoana, este un demers „democratic si legal”. Basescu a facut un apel la clasa politica pentru reconciliere dupa o perioada electorala extrem de incrincenata si dupa o campanie electorala considerata de analistii politici dela Bucuresti drept cea mai murdara din istoria post decembrista a Romaniei.

Basescu a atras atentia mediilor de informare de a nu invrajbi populatia impotriva romanilor din diaspora, care au votat masiv in favoarea lui Traian Basescu si carora „ li se datoreaza faptul ca in ultimii 5 ani, cu banii pe care acestia i-au trimis acasa, au acoperit deficitul de cont curent al Romaniei”.

In declaratiile sale de astazi, Traian Basescu a cerut partidelor politice sa treaca de la faza competitiei la faza gasirii de solutii pentru actuala situatie din Romania.

Ieri PSD a depus la Curtea Constitionala o cerere de anulare a turului doi al alegerilor prezidentiale, considerindu-l fraudat. OSCE, ca a monitorizat alegerile le-a caraterizat drept libere si corecte. OSCE a criticat insa comportamentul partinitor al unor trusturi de presa printre care si Realitatea Catavencu si Impact, care detine televiziunile Antena 1, 2 si 3.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG