Linkuri accesibilitate

13 secţii de votare pentru prezidenţialele din România


În R. Moldova au votat pînă la ora 13 peste 6500 de cetăţeni

Spre deosebire de scrutinul din 22 noiembrie când cetăţenii se plângeau că trebuie să stea ore în şir la coadă ca să poată vota, astăzi, majoritatea reuşesc să-şi dea votul în mai puţin de o jumătate de oră.

Maria Gutium din Chişinău vine să-mi confirme acest lucru: „Data trecută a fost puţin mai greluţ. Care am reuşit am intrat, care nu a rămas afară făr să voteze. La orele 21:00 am ieşit din secţia de vot şi afară mai era lume care nu votase. Dar azi totul parcurge foarte bine şi frumos”

Scrutin românesc la Chişinău
Așteptați
Embed

Nici o sursă media

0:00 0:02:48 0:00


Am întrebat-o pe Maria Gutium ce aşteptări leagă de aceste alegeri prezidenţiale: „Cetăţenie, în primul şi primul rând. Pentru libertate, pentru dreptul la cuvânt, pentru tot ce are nevoie poporul român”

Până la această oră nu au fost înregistrate incidente, iar procesul de votare decurge calm şi civilizat, îmi spune preşedintele secţiei de vot din cadrul ambasadei României, Ion Şerban: „Alegători au fost poate mult mai mulţi decât în 22 noiembrie. Au votat mai mult decât dublu la aceeaşi oră. Nu am avut incidente, s-a votat foarte civilizat”

Până la orele 13, potrivit datelor oferite de Ministerul Român de Externe, în Republica Moldova au votat peste 6 500 de cetăţeni. Peste 4 mii dintre aceştia au votat la Chişinău. În teritoriu, cei mai mulţi cetăţeni români au votat la Orhei, peste 500, iar cei mai puţini, la Giurgiuleşti – 60 de cetăţeni.
Previous Next

XS
SM
MD
LG