Linkuri accesibilitate

Turul doi al prezidenţialelor din România


Principalele posturi de televiziune încalcă dispoziţiile CNA

Aproape 8 la suta dintre cei pest 18 milioane de romani inscrisi pe listele electorale votasera deja pina la ora 10. Cea mai mare prezenta s-a inregistrat in judetele din sud, iar cea mai mica in judetele populate majoritar de maghiari: Harghita si Covasna. Peste 60 de mii de politisti si jandarmi au fost mobilizati in aceasta zi pentru supravegerea celui de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidentiale din Romania. Potrivit Constitutiei presedintele este ales in mod direct de catre cetatenii care au implinit 18 ani in doua tururi de scrutin, daca dupa primul nici unul dintre candidati nu stringe 50 la suta din voturile exprimate.

Principalele televiziuni de stiri, Realitatea TV, Antena 3, dar si postul public de televiziune dau in direct declaratii ale politicienilor prin care acestia explica pentru ce ar trebui sa voteze romanii. Incalcind practic dispozitiile Consililului National al Audiovizualului posturile nationale de televiziune au inceput chiar sa faca biografia candidatului socialist Mircea Geoana.

Deja liderul liberalilor Crin Antonescu a spus ca a votat “cu gândul de a elibera România de un coşmar” cu gândul la “o schimbare". Presedintele Uniunii Democrata a Maghiarilor din Romania a declarat la rindul sau ca a optat pentru “schimbare” si pentru un “guvern” stabil. Candidatul socialist spera ca Mos Nicolae sa-i faca o mare surpriza in aceasta seara, in vreme ce presedintele in functie Traian Basescu si-a dorit, dupa ce a pus votul in urna, “sa fie cu noroc”.

Politigraf

XS
SM
MD
LG