Linkuri accesibilitate

Dispută televizată Băsescu - Geoană


Socialistului i se impută o propensiune moscovită

Aflata pe ultima suta de metri, campania electorala pentru al doilea tur al alegerilor prezidentiale din Romania se bazeaza tot mai mult pe informatii neoficiale sau incerte. Dupa ce specialistii de la institutul de criminalistica de la Bucuresti au ajuns la concluzia ca filmul in care presedintele Traian Basescu apare lovind un copil este trucat, televiziunile au continuat sa prezinte aceste imagini sub pretextul comentarii lui. In acelasi timp astazi, cotidianul Curentul publica documente confidentiale din care rezulta ca Mircea Geoana, candidatul socialistilor in cel de-al doilea tur de scrutin ale prezidentialelor, a facut o vizita secreta la Moscova in perioada 9-11 noiembrie. Aceasta ar fi a treia vizita de acest fel, dupa ce liderul socialistilor a recunoscut ca a mai facut inca doua in decursul acestui an, in perioada in care era si vicepresedinte al Consiliului Suprem de Aparare a Tarii, institutia care coordoneaza apararea si securitatea Romaniei.

La rindul sau, presedintele in functie, care candideaza pentru un nou mandat, a declarat ca a aflat de la serviciile secrete despre aceste vizite si ca din acel moment a scos din dezbaterea Consiliului Suprem de Aparare a Tarii toate temele care vizau siguranta nationala.

Presedintele in functie sustine pe de alta parte ca liderul socialistilor ar fi fost la Moscova pentru a obtine sustinere politica si ca in schimb ar fi facut promisiuni care vizeaza chestiuni economice. Traian Basescu sustine ca liderul socialist “joaca partida ruseasca”, in vreme ce Mircea Geoana, diplomat de cariera si fost ministru de externe declara ca vrea relatii pragmatice cu Federatia Rusa. Ceea ce nu a reusit deocamdata sa explice socialistul Mircea Geoana este de ce aceste vizite au fost secrete si de ce daca nu e nimic suspect in aceste calatorii nu a povestit rezultatul lor.

In aceasta seara are loc singura confruntare directa dinre cei doi concurenti care isi disputa presedintia Romaniei, iar potrivit unor cercetari care nu au fost inca date publicitatii, intre socialistul Mircea Geoana si presedintele in functie Traian Basescu diferenta ar fi foarte mica si s-ar incadra in marja de eroare.

Pe aceeași temă

Politigraf

XS
SM
MD
LG