Linkuri accesibilitate

"Nu am câştigat bătălia cu sistemul ticăloşit”


Traian Băsescu
Traian Băsescu

Traian Băsescu: "Nu se poate corecta o istorie într-un mandat de 5 ani"

Cu o saptamina inainte celui de al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidentiale din Romania, pentru care s-au calificat presedintele in functie, Traina Basescu si liderul socialistilor, Mircea Geoana, campania electorala pare blocata: televiziunile de stiri, controlate de oameni de afaceri cu interese politice au inceput sa-l cenzureze pe Traian Basescu, in vreme ce Mircea Geoana refuza sa aiba mai multe confruntari directe cu presedintele in functie. Impotriva presedintelui Traian Basescu s-au coalizat nu doar toate celelalte partide, ci si majoritatea televiziunilor autohtone.

Un film de acum cinci ani, facut la un miting electoral din 2004, difuzat cu insistenta pe aceste posturi de televiziuni il prezinta pe Traian Basescu lovind un copil, insa veridicitatea inregistrarii este pusa sub semnul intrebarii de mai multi experti. Pe de alta parte martori oculari ai evenimentului, inclusiv copilul care se vede in imagini, spun ca nu a fost vorba despre un act violent. Presedintele Traian Basescu declara ca este un trucaj si a cerut o expertiza legala asupra casetei, insa deocamdata caseta originala este de negasit.

In timp ce impotriva lui Traian Basescu se desfasoara o campanie dura cu instrumente mediatice mai mult sau mai putin sofisticate, conferintele de presa ale actualului presedinte nu mai sint preluate. Cercurile de interese de la Bucuresti au facut zid in jurul socialistului Mircea Geoana, sustinindu-l prin toate mijloacele. Pe ecrane se vede un Mircea Geoana impaciuitor, care face promisiuni supradimensionate, dar nu se vorbeste aproape deloc despre cele doua vizite secrete pe care liderul socialistilor le-a facut la Moscova pentru a-si asigura sprijinul liderilor rusi.

Batalia pentru presedintia Romaniei este inegala si s-a transformat doar intr-un razboi mediatic impotriva lui Traian Basescu. Presedintele in functie este izolat, cenzurat si pus in imposibilitatea de a se apara. "Nu am castigat batalia cu sistemul ticalosit” declara Traian Basescu explicind ca “nu se poate corecta o istorie intr-un mandat de cinci ani”, dar precizind ca doar romanii il pot invinge la scrutinul de duminica.
XS
SM
MD
LG