Linkuri accesibilitate

Mașini de lux


Automobilele, la un anumit procent de elaborare, pot fi considerate ca o operă de artă, mai precis o creație a artei aplicate. La același nivel ca arhitectura, care lucrează cu proporțiile, volumele, și diferite tehnici, crearea automobilelor excepționale care își marchează epoca, sunt fapte a inginerilor și stiliștilor care dispun nu numai de talent artistic, dar și de un spirit particular în utilizarea nu numai a materiei pentru o funcționare bună a aparatului ci și pentru o formă atrăgătoare.

Astfel sunt automobilele de lux, un melanj între util și eleganță. Mașinile de lux sunt visul și al maturilor cît și a celor mai mici de vîrstă. Cine nu cunoaște așa nume ca FERRARI, LAMBORGHINI, PORCHE sau BUGATTI etc.

Pe Coasta de Azur automobilele de lux sunt un lucru des întîlnit. Nu este mare mirare pentru cei care se plimbă pe malul mării să admire un Maserati Granturismo sau altceva de acest gen.

Dar pentru stăpînii acestor bolizi există o problemă. Este foarte greu să asiguri o mașină de lux. Unele companii de asigurare nici nu-și iau responsabilitatea să asigure astfel de modele din cauza că ele sunt supuse riscului cu mult mai mult decît mașinile de stil clasic. Alte companii asigură cu mare plăcere automobilele luxoase, dar nu ezită să facă din asta un comerț, prin impunerea unor asigurări adăogătoare care ajung la o sumă foarte frumușică, dar stăpînii acestora nu-și bat tare capul de bani.

Pentru noi, muritorii de rînd, există doar o singură soluție ca să ne vedem visul împlinit în vederea unei mașini de lux, o închiriem pentru o oră, ne-am plimbat, și asta e bun, ne-am simțit în pielea unei vedete…
XS
SM
MD
LG