Linkuri accesibilitate

Benita Ferrero Waldner în vizită la Chişinău


In incheierea mandatului de comisar european, Benita Ferrero Waldner se afla pentru doua zile la Chisinau. Comisarul pentru relatii externe a salutat orientarea europeana a noului guvern si si-a exprimat speranta ca relatiile de cooperare intre Moldova si Uniunea Europeana se vor adinci odata cu inceperea, in ianuarie, a negocierilor privind noul acord de colaborare.

In declaratia de presa data de Delegatia Comisiei Europene la Chisinau, noul acord este numit “contractual”. Uniunea Europeana se angajeaza totodata sa continue sa sprijine financiar Moldova pentru a ajuta tara sa depaseasca actuala criza economica.

Atit fostul cit noul sef al Delegatiei Comisiei Europene au precizat ca noul acord Moldova – Uniunea Europeana va fi unul comprehensiv, negocierile vor atinge si problema vizelor pentru moldoveni dar nu va fi un acord de asociere, care sa promita admiterea in Uniunea Europeana.

Ferrero-Waldner se va intalni cu presedintele parlamentului Mihai Ghimpu, cu premierul Vlad Filat, cu ministrul de externe Iurie Leanca si cu candidatul la postul de Presedinte, Marian Lupu. Comisarul European va tine un discurs in plenul Parlamentului.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG