Linkuri accesibilitate

Timpul: dificultățile viticultorilor și vizita la Moscova a ministrul agriculturii


Într-un articol de investigaţie, “Ziarul de Gardă” apreciază drept suspectă scoaterea de sub urmărire penală a şefului Direcţiei “Deservirea călătorilor” din cadrul Căilor Ferate, arestat la începutul anului pentru acte de corupţie. Mobila veche de la Parlament care n-a fost distrusă în urma evenimentelor din aprilie, a fost repartizată pe criterii politice, scrie “Ziarul de Gardă”. Mai exact, adaugă publicaţia, beneficiarii sunt primarii care au candidat la alegerile locale din 2007 din partea PCRM.

Ce şanse are Marian Lupu să fie ales în funcţia de şef al statului? – o întrebare la care răspunde într-un interviu pentru „Ziarul de Gardă”, Dumitru Diacov, preşedintele de onoare al Partidului Democrat.

Drept răzbunare califică “Moldova Suverană”, recentele învinuiri aduse de fostul director al SIS Valeriu Pasat, ex-preşedintelui Voronin, acuzat de hărţuirea unor membri ai PCRM, dar şi de alte ilegalităţi.

Revizuirea Constitutiei se preconizează in interes politic si pentru satisfacerea ambiţiilor liderilor AIE, sună critic un alt articol din “Moldova Suverană”, în care se anunţă despre nemulţumirile PCRM faţă de intenţia actualei guvernări de a modifica legea supremă, pentru a elimina unele lacune ale acesteia.

„Peştele de la cap se strică”, îşi intitulează articolul din „Timpul” de astăzi, Constantin Tănase. Autorul consideră că PCRM are toate şansele să se destrame în curând şi asta datorită însuşi liderului comuniştilor Voronin, la indicaţia căruia ar fi fost adunate materiale compromiţătoare despre unii fruntaşi ai PCRM.
La 6 decembrie vom şti cine va fi preşedintele României, iar la 7 decembrie - dacă R. Moldova va avea preşedinte, scrie “Timpul”, care anunţă despre decizia de ieri a Biroului permanent al Parlamentului, de a supune mâine votului data alegerilor repetate ale preşedintelui R. Moldova. Tot “Timpul”, scrie în contextul vizitei ministrului agriculturii la Moscova, despre situaţia financiară dificilă prin care trec întreprinderile viti-vinicole din R. Moldova, din cauza monopolizării exportului de vinuri în ultimii ani.

Nezavisimaia Gazeta” de astăzi scrie despre decizia CEDO, care a cerut să fie reîntoarsă foştilor proprietari, o clădire din centrul Chişinăului, naţionalizată pe timpul guvernării comuniste. Publicaţia notează că unul din proprietari e acualul premier, Vlad Filat, care a refuzat să ceară despăgubiri pe timp de criză economică.

Dorin Chirtoaca a cerut desfiintarea „zidului de la Prut“, titrează ziarul bucureştean “Gardianul”. Publicaţia scrie că primarul general al Chişinăului a optat la o aniversare a Facultatii de Drept din Bucuresti, pentru eliminarea regimului de vize pe Prut.
XS
SM
MD
LG