Linkuri accesibilitate

Timpul: „Destine sfărîmate de justiția comunistă”


„Voronin traficant de arme?” se întreabă în prima pagină cotidianul Timpul cu referire la declaraţiile făcute de fostul ministru al Apărării Valeriu Pasat, precum că fostul preşedinte al Republicii Moldova a încercat să vândă armament gherilelor din Cecenia. “Destine sfărâmate de justiţia comunistă” este titlul articolului semnat de Victor Ursu despre fostul primar al comunei Gura Galbenă. Constantin Mârza care, în 2005, a fost condamnat la doi ani de puşcărie pe motiv că ar fi vândut ilegal un lot de pământ. Constantin Mârza susţine că dosarul penal i-a fost intentat la comanda unui deputat comunist.

Mariana Raţă publică în Jurnal de Chişinău un articol de analiză intitulat “Decomunizarea” despre cei 11 amabsadori moldoveni, rechemaţi recent de Guvernul Filat. Despre faptul că foştii ambasadori au fost numiţi de cele mai multe ori pe criterii politice Jurnal de Chişinău a semnalat cu o lună în urmă, în articolul ”Cârtiţele” când scria că o bună parte dintre ambasadorii care au activat în ultimii opt ani au servit cu devotament ideologia PCRM în detrimentul intereselor naţionale ale R. Moldova.

Vlad Loghin de la Moldova Suverană publică note de la conferinţa de presă a reprezentanţilor fracţiunii Partidului Comuniştilor, care critică Programul de stabilizare şi relansare economică a Republicii Moldova aprobat săptămâna trecută de cître Guvern. Ziaristul îl citează pe Igor Dodon, ex-ministrul Economiei şi Comerţului care susţine că documentul conţine o treime din acţiunile ce se regăsesc în programul fostei guvernări. Aneta Voitun se întreabă în paginile Moldovei Suverane dacă virusul gripal e cumva în retragere. Situaţia privind cazurile de îmbolnavire cu virusul gripal A H1N1 a înregistrat o anumită stabilitate şi chiar o uşoară descreştere, scrie ziarista, datorită, în mare măsură, informării populaţiei despre măsurile de precauţie.
XS
SM
MD
LG