Linkuri accesibilitate

VIP - marcă înregistrată


Valentina Luchian
Valentina Luchian

Jurnalul săptămînal al Valentinei Luchian.

Valentina Luchian a facut studii la Universitatea de Stat, a fost bursieră a Universităţii din Madrid. A fost realizatoarea emisiunii VIP la radio si televiziune. Actualmente este director al revistei “FASHION VIP”, producătoare a “Galei Premiilor VIP” (10 ediţii anuale).

Luni, 16 noiembrie

O zi de luni ca multe altele. Cu toate acestea, extrem de ”sofisticată”. De draga dimineață gîndurile imi sunt ocupate cu procesul de judecată, ”cadou” de la o veche amică cu care, vezi Doamne, am ajuns să împart marca ”VIP”... Știu că totul va fi BINE, mai ales că, din nevoia de a mă apăra, am angajat una dintre cele mai bune echipe de juriști de la noi.

De vreo lună, am început pregătirile pentru cea de-a 10-cea ediție a ”Premiilor VIP” (marcă înregistrată, din precauție ce-i drept)... Drept dovadă, teancurile de hîrtii cu scenarii, agende scoase la lumină, CD-uri cu piesele artiștilor, parte din programul VIP-ului – din toate acestea de-abia de mă mai văd. Pînă la 17 decembrie, data evenimentului, le scot eu pe toate la capăt și curat pe birou imi fac!

Printre treaba serioasă cu VIP-ul, răspund mecanic, dar fericictă, la telefoane: ”E trimisă la Kiev. Azi – mîine intră în tipar. Săptămîna viitoare va fi în vînzare”. Am repetat astăzi de vreo cîteva ori aceste propoziții. Vorbesc despre revista noastră, ”Fashion VIP”, atît cu cei care apar în acest număr al revistei, cît și cu cititorii fideli.

Convorbirea pe care o am de dimineață cu Dan Balan, îmi mai dezmorțește mușchii faciali. O, Doamne, mai sunt și excepții printre moldovenii noștri de succes. Unul dintre ei – Dan Balan, pe care-l știu de ceva ani și, în pofida succesului mare pe care îl are, a rămas cu picioarele pe pămînt. M-a invitat, personal, la concertul lui de la Palatul Național. Și unde mai pui că invitațiile mi le-a adus la birou Mihai Balan, tatăl interpretului, un om de milioane și un diplomat de marcă.

Deși e amiază, parcă aș risca să spun că am avut o zi cu sare și piper. O zi de nota ”10” și ferească Sfîntul să mi-o strice cineva. Mă întrețin cu două dintre colegele mele, una revenită zilele acestea de la București. Îi admirăm cizmele stilate. Cu un mic efort trecem la dezbaterea temei zilei la București. ”Cu cine votăm?”. Asta v-o spun zilele următoare.

Seara, trec pe la Biserica mea de suflet, ”Sfînta Teodora” pentru a aprinde o lumînare de sufletul Ecaterinei Balan, faimoasa, pe vremuri, prezentatoare TV. Sunt extrem de copleșită de emoții.

Ziua s-a încheiat cu o vizită pe care am avut-o la MAE, salutîndu-l pe Iurie Leancă, de astă dată în calitate de ministru.


Marți, 17 noiembrie

De dimineață am vorbit cu mama. Mi-au făcut bine, ca de obicei, vorbele schimbate cu ea. Însă, totodată, nici nu mai știu cum s-o mai îndulpec să nu muncească atît de mult.

La birou – rutină. Citesc ultimele știri de pe unul dintre cele mai accesate portale și aflu că Voronin a plecat cu un avion particular la odihnă... Of, că și mie nu mi-ar strica deloc o mică vacanță.

Pentru că e marți, cică, mai sunt și trei ceasuri rele... Nu-s superstițioasă, dar, totuși, nu prea am chef să dau ochii cu ele...

De azi, exact peste o lună voi avea decernarea Premiilor VIP. După amiază voi merge să aleg modelul invitațiilor. Între timp, fur cîțiva pupici de la un cavaler de nici patru ani, fiul uneia dintre colegele mele. Asta zic și eu – plăcută ocupație.

Seara, la știrile ”Pro tv” urmăresc subiectul despre familia Boboc, căreia prim-ministrul Vlad Filat le-a dăruit un apartament: un gest uman pentru o familie, care, probabil încă mulți ani înainte va fi îndoliată...

Miecuri, 18 noiembrie

Îmi iau de dimineață portia tradițională de vitamine – un ceai cu multă, multă lămîie. De cînd cu isteria creată de cazurile de gripă pandemică – am devenit o clientă fidelă a secțiilor de fructe exotice.

Azi am o programare la salonul lui Victor Micușa, iar diseară merg la concertul lui Dan Balan. Va fi o zi ”cognitiv-distractivă”. Sunt extrem de curioasă care va fi de astă dată ”găselnița” lui Dan... De fapt, de numele lui Dan Balan mă leagă niște amintiri deosebit de frumoase și calde. Nu am cum să uit vara lui 2003, cînd împreună, la Bucuresti, puneam fiecare aparte bazele a ceea ce facem în prezent. Eu, în afara platoului de filmare de la „Antena 1”, luam lecții „pe viu” de la Mihaela Rădulescu despre cum să faci un show de televiziune și cam cu ce s-ar mînca acesta la Chișinău. A fost o vară la superlativ, căci cunoscusem tare multă lume bună. Dan Balan, la rîndul său, cucerea, cu „O-zone” întreaga Românie, iar succesul ”Dragostei din tei” prevestea pentru autor o carieră de milioane... Ceea ce s-a și întîmplat, de fapt.

Joi, 19 noiembrie

Impresiile despre concertul lui Dan Balan sunt de nedescris. A fost un real succes. Am fost sunată de multă lume cu care ne-am împărtășit impresiile despre prestația lui Dan. Concluzia comună – excelent!

Creatoarea de modă Valentina Vidrașcu mi-a cerut opinia despre felul cum a arătat colecția sa ”La Blouse roumaine” prezentată în show-ul lui Dan Balan. Este, probabil, una dintre zilele în care operez doar cu superlativele: ”Extraordinar!”

Seara plec acasă, dar nu înainte de a intra printr-un supermarket. Mi s-au terminat lămîile. Spuneam eu că traversez o perioadă de ”vitaminizare.”

Vineri, 20 noiembrie

Azi am o zi mai lejeră. Voi face o raită prin magazinele de mobilă și de materiale de construncții – sunt în verva reparației.

Duminică va fi o zi deosebită pentru mine. Voi merge la votare! Voi fi unul dintre alegătorii președintelui României! Mai mult, întrebarea lui Caragiale: ”Noi cu cine votăm?”, în cazul meu are deja un răspuns.

Pe aceeași temă

Previous Next

XS
SM
MD
LG