Linkuri accesibilitate

Timpul: Economie adusă în prag de sărăcire


Cotidianul Timpul titrează în prima pagină că Partidul Comuniştilor din Republica Moldova vor anticipate. Dacă nici peste 30 de zile deputaţii nu vor reuşi să aleagă preşedintele, la anul vom avea din nou alegeri, iar la vară am putea avea un referendum pentru modificarea Constituţiei, cred ziariştii. „Economie adusă în prag de sărăcie” este titlul editorialului lui Nicolae Roibu din Timpul. Moştenirea pe care a preluat-o actuala guvernare, crede autorul, este una de tristă amintire: mai multe întreprinderi de stat se află în prag de faliment. Printre acestea se numără „Moldresurse”, Combinatul Naţional viti-vinicol, Societatea pe acţiuni „Aroma” şi Combinatul de produse alimentare din Bălţi.

Ultima decizie a PCRM de a boicota alegerea şefului statului a demonstrat unitatea partidului, scrie cotidianul Moldova-Suverană, citândul pe deputatul Mark Tkaciuk. Un alt membru PCRM, Iurie Muntean, spune că nici la scrutinul prezidenţial repetat fracţiunea comuniştilor nu-şi va schimba poziţia vizavi de alegerea lui Marian Lupu în funcţia de şef al statului. Tot Moldova-Suverană publică Declaraţia postului de televiziune NIT adresată mai multor misiuni diplomatice, prin care susţine că aplicarea unei amenzi maximale postului de televiziune de către Consiliul Coordonator al Audiovizualului este o acţiune părtinitoare.

„Eşec la Chişinău” titrează ziarul de la Bucureşti Gardianul, comuniştii lui Voronin au blocat alegerea lui Marian Lupu în funcţia de preşedinte. Un alt cotidian de peste Prut, Evenimentul Zilei, anunţă că în Republica Moldova preşedintele ar putea fi ales de popor.

La acelaşi subiect, cotidianul de la Moscova, Novîie Izvestia scrie că nu se ştie când Republica Moldova va avea un preşedinte. “Nimeni nu poate spune clar ce i-ar face pe comunişti să participe în alegeri. Cert e că în ajun, Vladimir Voronin a fost şi la Moscova şi cu diplomaţii din occident a discutat. Poziţia lui a rămas însă neschimbată”, scrie Novîie Izvestia.
XS
SM
MD
LG