Linkuri accesibilitate

"Boicotînd alegerea preşedintelui, PCRM nu crează probleme la capitolul guvernare"


Premierul Vlad Filat
Premierul Vlad Filat

Premierul Vlad Filat: "Vom administra responsabil ţara şi cetăţenii vor simţi diferenţa".

Vlad Filat: Trebuie sa vorbim despre situatia economica care a fost si ramine a fi una critica. Este un proces de administrare anevoios, dar datorita negocierilor pe care le-am avut cu FMI si a resurselor pe care le-am primit deja la bugetul statului sintem in capacitatea de achita toate obligatiile noastre sociale.

Doi: avem o situatie sub aspect social de loc usoara. Deoarece am primit si restante, inclusiv restante la salarii. Dar aceasta situatie urmeaza a fi privita si din perspectiva procesului bugetar din anul viitor. In plus avem si aceasta gripa pandemica care trebuie sa fie administrata. Si aici as vrea ca intreaga societate sa fie mobilizata pentru actiuni de prevenire dar si de reactie in cazul agravarii.

Si foarte important, consider, este procesul de integrare europeana. Sintem intr-un amplu proces in acest sens in relatiile bilaterale, in procesele ce tin de Comisia Europeana in intregime. Si vreau sa va spun ca dincolo de procesele care se intimpla in Parlament tara este guvernata. Procesele in care ne-am angajat sint administrate. Si sint absolut sigur ca noi le vom si realiza ca angajamente si obiective propuse.

Vasile Botnaru: Comunistii in mod intentionat vor sa acrediteze idea ca toate lucrurile rele o sa apartina guvernarii. Deci puterea va fi de vina.


Vlad Filat: Responsabilitatea va fi a tuturor, a celor care sint implicati in procesele politice in Republica Moldova. Insa daca comunistii considera ca prin nevotarea presedintelui Republicii Moldova vor crea probleme la capitolul guvernare, ei gresesc amarnic. Asta inseamna ca noi trebuie sa ne pregatim de aceste alegeri parlamentare anticipate.

Si vreau sa va spun ca noi ne vom pregati foarte serios, si nu numai cu gindul la alegeri, dar vom administra foarte responsabil tara astfel incit cetatenii sa simta diferenta dintre cum a fost guvernata tara de dinsii si cum este guvernata la ora actuala. Si sa isi asume responsabilitatea si riscul rezultatului pe care urmeaza sa il obtina in cadrul alegerilor anticipate.
Previous Next

XS
SM
MD
LG