Linkuri accesibilitate

Tranzitul gazelor spre Balcani neafectat


După 20 de ani de la căderea Zidului Berlinului, ziarul Timpul îl citează pe directorul Institutului relaţiilor moldo-germane, Ion Mărgineanu, care este de părere că Republica Moldova trebuie să menţină relaţii strânse cu Germania, pentru că nemţii au avut o atitudine aparte faţă de noi. Tot Timpul de astăzi se întreabă de ce Comisia Electorală Centrală ţine în taină numele finanţatorilor Partidului Comuniştilor din Republica Moldova din cele două campanii electorale. Acum o lună ziariştii au solicitat CEC-ului informaţia despre sursele de finanţare a PCRM, încercările lor fiind zadarnice.

Jurnal TV anunţă că deflagraţia din dimineaţa zilei de ieri în raionul Căuşeni nu afectează economia ţării, însă incidentul trebuie să pună în gardă autorităţile de la Chişinău, deoarece nu este singular. Anul acesta pe aceeaşi porţiune de conductă a mai avut loc o explozie.

La acelaşi subiect, cotidianul de la Bucureşti, Gardianul, scrie că 50.000 de moldoveni au rămas fără gaz în urma exploziei gazoductului Razdelinaia-Izmail şi vor trebui să aştepte o săptămână pentru remedierea situaţiei. În acest timp, oamenii vor primi ajutor material de la autorităţile locale. Ziarul moscovit Pravda îl citează pe Alexandru Gusev, preşedintele “Moldova-Gaz”, care dă asigurări că explozia din sudul Moldovei nu va afecta tranzitul gazelor spre Balcani.

Un alt ziar de peste Prut, Evenimentul Zilei, anunţă că ieri conducerea Universităţii „Dunărea de Jos”din Galaţi a hotărât să suspende toate cursurile până vineri, ca măsură de prevenire a îmbolnăvirilor cu virusul A H1N1. Decizia vine după ce, vineri, un caz de infectare a fost confirmat la o studentă din Republica Moldova.

XS
SM
MD
LG