Linkuri accesibilitate

Ce a mai lăsat V. Voronin la Condriţa?


România Liberă citează din Kommersant: "primul pas către absorbţia Moldovei de către România"

Evenimentul zilei informeaza despre apropiata vizita la Bucuresti a premierului moldovean Vlad Filat. El se va afla in Romania in 13 si 14 noiembrie si se va intalni cu presedintele Traian Basescu. Spera sa si semneze cu acest prilej Conventia privind micul trafic la frontiera. O saptamana mai tarziu, Filat va calatori la Moscova, ca sa se vada cu omologul sau rus, Vladimir Putin. Stirea pomeneste si declaratiile premierului de la Chisinau privind creditele angajate de Republica Moldova: un miliard de la chinezi si inca 350-360 de milioane de lei moldovenesti care ar putea fi imprumutati de la Polonia.

Vizita lui Marian Lupu la Moscova a interesat mult mai multe ziare centrale din Romania. Adevarul, Cotidianul, Romania libera, Ziua si Gardianul citeaza fie portalul Unimedia, fie Europa libera, informand ca Marian Lupu a ajuns in Rusia la o zi dupa Vladimir Voronin, fara sa-l intalneasca. Lupu, candidatul Aliantei pentru Integrare Europeana, a fost deja asigurat de sprijinul Moscovei, prin vocea lui Serghei Nariskin, seful administratiei prezidentiale ruse. Acesta a afirmat ca Mosclova este interesata de stabilizarea situatiei politice din tara de peste Prut – mai informeaza Cotidianul. Romania libera pune in circulatie si pozitia presei ruse, in speta a ziarului Kommersant, care a sustinut ca simplificarea procedurilor de redobandire a cetateniei romane este primul pas catre absorbtia Republicii Moldova de catre Romania.

Si turul facut la Condrita de presedintele in exercitiu Mihai Ghimpu, insotit de jurnalisti, a interesat astazi presa romaneasca. Ziua si Gardianul preiau copios detaliile despre ce a luat cu el fostul presedinte comunist Vladimir Voronin, cand a parasit functia: cal, vaca si vitel, muraturi, tacamuri, chiuvete.

Eliberarea a 400 de fazani, in iulie, este un alt episod relatat de Ziua, dupa cum din Gardianul se poate afla cum era ingrijit lacul de pe domeniul prezidential: cu compresor si sistem de incalzire, ca ratele salbatice sa nu dezerterze in Africa si nici vulpile sa nu ajunga pe gheata la exemplarele de crap si de amur siberian.
XS
SM
MD
LG