Linkuri accesibilitate

Modul de viață al unui popor disciplinat


Elveția nu este din întîmplare țara ceasurilor și orologiilor. Viața locuitorilor de aici seamănă a fi reglată precum o melodie după notele muzicale. Și aceasta se observă în toate circumstanțele. Ei se trezesc devreme, nu sunt niciodată în întîrziere, ei respectă migălos toate regulile stabilite în societatea lor. Uneori putem fi martori la o rigiditate care ajunge la extremele sale. Strictețea elvețiană, care la prima vedere te face să îți apară zîmbetul pe față, se adeverește a fi apreciabilă. După cîteva zile petrecute în această ambianță te face să admiri această disciplină.

O altă parte ordonată ce ne frapează în această țară este respectarea tradițiilor. Oricare ar fi vîrsta dumneavoastră, veți fi crescut în spiritul respectului patrimoniului elvețian. Numeroasele sărbători populare ce se organizează pe parcursul anului ne demonstrează cît de important este pentru ei trecutul. Elvețienii sunt caracterizați de asemenea prin modernitate. Foarte rar un popor reușește așa de bine să facă sinteza dintre tradiție și noutate. Aceasta este foarte vizibil în orașele mari. Dacă au știut să conserveze patrimoniul său (în special cel arhitectural), ei au dezvoltat activități cunoscute prin actualitatea sa. Ca un exemplu, Elveţia este ţara care numără cele mai multe muzee de artă modernă şi contemporană. Respectul operelor de artă a trecutului se face prin acceptarea noilor forme de artă. Acest mod de funcţionare tipică a poporului elveţian se aplică şi în industrie şi cercetări.

În toate timpurile, această ţară a fost un teritoriu de azil pentru multe personalităţi străine. Toleranţa este caracteristica de bază a poporului elveţian, ceea ce a atras pe mulţi aici.
XS
SM
MD
LG