Linkuri accesibilitate

Joseph Biden: SUA vor contribui la stabilizarea Moldovei


Joe Biden la Biblioteca Universitară din Bucureşti
Joe Biden la Biblioteca Universitară din Bucureşti

Replica vice-preşedintelui american la apelul lui Traian Băsescu ca Statele Unite să susţină noul guvern de la Chişinău

Vicepresedintele Statelor Unite, Joe Biden le-a urat succes in campania pentru prezidentiale tuturor candidatilor din Rominia si a spus ca a primit asigurari din partea presedintelui roman ca, indiferent cine va cistiga scrutinul de peste o luna, va continua parteneriatul strategic cu Statele Unite. Romania si Statele Unite au semnat semnat Parteriatul strategic in1997 ca mecanism avansat de cooperare, in domeniile de interes strategic: militar, economic, securitate regionala, riscuri neconventionale.

Vicepresedintele american Joe Biden s-a intilnit cu presedinteleTraian Basescu dar si cu liderii partidelor parlamentare. Vicepresedintele american a tinut sa spuna ca aceasta perioada electorala care are lor in Romania ii aminteste de „intensa campanie electorala de anul trecut din SUA”. Inaltul oficial american a precizat ca „este foarte sanatoasa si esentiala” competitia intr-o campanie electorala si a felicitat poporul roman pentru „pasii pe care Rominia i-a facut spre democratie”. Inaltul oficial de la Washington a vorbit despre relatiile romino-americane care au o vechime de 130 de ani si a subliniat ca ambele tari impartasesc aceleasi valori, Romania si Stele Unite continuind sa fie „aliati foarte apropiati”.

Dupa intilnirea cu vicepresedintele american, presedintele roman a declarat ca a facut apel la Statele Unite pentru sprijn politic si economic pentru noul guvern de la Chisinau, in vreme ce Joe Biden a explicat ca administratia de la Washington „ajuta acum la stabilizarea Republicii Moldova” pe care „spera” sa o vada „cit mai repede in structurile euro-atlantice”.
XS
SM
MD
LG