Linkuri accesibilitate

Varşovia - Festivalul Teatrelor Naţionale din Europa


Teatrul Naţional din Craiova prezintă "A douăsprezecea noapte" în regia lui Silviu Purcărete

Festivalul Teatrelor Naţionale din Europa care se desfăşoară în Polonia a fost gîndit încă acum doi ani, fiind consacrat împlinirii de către Teatrul Naţional din Varşovia a vîrstei de 250 de ani. La prima ediţie au fost invitate şase teatre naţionale, care se află în fruntea mişcării teatrale europene.

La festival participă şi Teatrul Naţional din Craiova. Directorul teatrului, regizorul Mircea Cornişteanu tocmai ieşise de la repetiţia de dinaintea spectacolului cînd l-am sunat. Dînsul ne-a spus că este o onoare pentru teatrul pe care-l conduce că a fost inclus într-o companie celebră.

Cu o săptămînă înainte, Teatrul Alexandriiski din Sankt-Petersburg a prezentat Căsătoria lui Gogol în regia lui Valeriu Fokin. Iar în seara asta Naţionalul craiovean va oferi publicului polonez spectacolul A douăsprezecea noapte sau noaptea de la spartul tîrgului, după Shakespeare, în regia lui Silviu Purcărete.

Spectacolul lui Silviu Purcărete e foarte cunoscut în Polonia. Acum doi ani a fost recompensat cu un premiu prestigios la festivalul Shakespeare din Gdansk. De aceea, interesul faţă de acest spectacol pe care spectatorii îl văd de pe scenă este uriaş. Dovadă e faptul că cele 250 de bilete se vînduseră cu cîteva săptămîni înainte.

Fiecare spectacol e prezentat timp de două zile, iar Festivalul în sine va dura o lună şi jumătate. Şi singurul meu regret în aceste clipe e că nu sînt în Varşovia şi că nu pot vedea spectacolele incluse în festival.
XS
SM
MD
LG