Linkuri accesibilitate

Procurorul General Zubco anunţă că autorul atentatului a fost identificat şi dat în urmărire


Procurorul General Valeriu Zubco a declarat că autorităţile au identificat autorul atentatului comis în spatele Porţilor Sfinte în timpul concertului dedicat Hramului Chişinăului. Potrivit agenţiei Info-Prim Neo, Zubco a precizat că comisia de anchetă creată pentru investigarea acestui caz a identificat suspectul datorită declaraţiilor martorilor. Tânărul identificat a fost dat în urmărire. Zubco nu a dat numele persoanei bănuite pentru a nu prejudicia ancheta.

Procurorul General consideră că este o legătură între explozia din Piaţa Marii Adunări Naţionale şi cele două apeluri telefonice cu ameninţări venite în antecamera premierului Vlad Filat. Concluzia lui este că s-a urmărit scopul de a intimida populaţia.

În cadrul unei conferinţe de presă ministrul de Interne, Victor Catan a declarat că ameninţările telefonice, înregistrate în anticamera primului ministru, se refereau la unele reforme ale guvernării, dar nu exista referinţă la posibile atentate teroriste.

În urma deflagraţiei au suferit diverse traumatisme cu schije peste 40 de tineri şi minori. Conform legislaţiei în vigoare, persoana care a aruncat grenada la concertul din centrul Chişinăului este pasibilă de o pedeapsă cu privaţiune de libertate pe un termen cuprins între 8 şi 15 ani.
XS
SM
MD
LG