Linkuri accesibilitate

Preşedintele TRM Todercan audiat în Comisia parlamentară pentru Cultură


Comisia parlamentara pentru cultura a organizat o dezbatere despre functionarea companiei publice Teleradio Moldova, la care a fost audiat si presedintele companiei Valentin Todercan. El a respins criticile ca televiziunea ar fi fost politizata, favorizând Partidul Comunistilor si a sustinut ca majoritatea problemelor sunt generate de lipsa de fonduri.

La dezbaterea de astazi au fost prezenti reprezentantii Consiliului Coordonator al Audiovizualului (CCA), câtiva membri ai Consiliului de Observatori (CO), reprezentantii misiunilor internationale, lideri ai societatii civile. Ulterior, Comisia parlamentara pentru cultura, a decis sa elaboreze un raport care sa fie inaintat in Parlament.

In parlament, pe de alta parte, s-a adoptat un amendament la Codul audiovizualului care reduce la o majoritate simpla votul necesar pentru desemnarea membrilor Consiliului de Observatori. Opozitia comunista sustine ca modificarea are substrat politic si a cerut consultarea Consiliului Europei, care s-a ocupat de aproape de peisajul mass media din Moldova.
XS
SM
MD
LG