Linkuri accesibilitate

Ordonanţă de urmărire penală pentru acţiune teroristă


Scena din scuarul Arcului de triumf
Scena din scuarul Arcului de triumf

Conferinţă de presă a şefilor instituţiilor de forţă după atentatul comis la concertul organizat cu ocazia Hramului Chişinăului

Procurorul General Valeriu Zubko a emis ordonanţa de începere a urmăririi penale „pentru acţiuni de terorism”, în urma exploziei de miercuri noaptea în centrul Chişinăului soldată cu aproximativ 40 de răniţi. „Iniţial, examinasem şi versiunea unei tentative de omor. Dar am luat în consideraţie toate faptele şi credem că se urmăreşte ameninţarea populaţiei şi a actualei guvernări", a spus procurorul general la o conferinţă de presă.

Vorbind la aceeaşi conferinţă de presă, Ministrul de Interne Victor Catan a declarat că explozia din timpul concertului dedicat Hramului Chişinăului a fost cauzată de detonarea unei grenade ofensive de tip vechi, RG-42. Potrivit ministrului, anchetatorii dispun de informaţii sumare care i-ar putea ajuta să stabilească identitatea celui care a detonat grenada. Potrivit martorilor oculari, ar fi vorba de „o persoană tânără de circa 26 de ani, 1,7 metri înălţime”.

Anterior, într-un comunicat MAI, se anunţa că "în seara zilei de 14 octombrie 2009, aproximativ ora 22.05, in timpul desfasurarii un concert organizat cu ocazia Hramului Chisinaului, in scuarul Arcului de Triumf din Piata Marii Adunari Nationale, o persoana necunoscuta a aruncat in multime un dispozitiv explozibil. In urma deflagratiei au fost ranite 36 persoane, carora le-a fost acordat ajutor medical, dintre care 12 au fost internate in spital cu leziuni corporale usoare. O persoana a fost supusa interventiei chirurgicale, 3 se afla in stare mai putin grava, ceilalţi putînd fi externaţi după îngrijiri medicale.”
Previous Next

XS
SM
MD
LG