Linkuri accesibilitate

Opinii despre urmașii lui Napoleon


Dacă este un punct de vedere care nu a schimbat pe parcursul de decenii, acesta este cel asupra francezilor, cum sunt ei, ce comportament tipic au etc. Deseori, ne închipuim pe francezi cu o beretă pe cap, cu bagheta de pâine în mână şi cu sticlă de vin roşu. Care este în realitate imaginea acestei naţiuni în lume.

Mulţi consideră francezii ca foarte încrezuţi în sine şi foarte mândri de faptul că sunt ceea ce sunt. Ei au mereu tendinţa de a considera ceea ce nu cunosc ca lipsit de interes, nul şi fără sens. Foarte des francezii îşi afişează sentimentul de repulsie insuportabilă faţă de cei străini, chiar şi faţă de persoanele francofone.

Dacă e să ne întrebăm care este trăsătura lor cea mai des remarcată de cei din jur, am putea constata că este aroganţa. Aroganţa francezilor se manifestă în orice circumstanţă a vieţii lor, chiar şi la dezbaterile comunitare care au loc în societate. Un francez trebuie numai decât să ia cuvântul pentru a declara principiile sale înalte, fie asta la o masă într-o cafenea pariziană sau la masa rotundă a negocierilor internaţionale. Oriunde nu s-ar afla un francez, el se consideră într-o oarecare măsură centrul lumii. Acest comportament „strălucitor” îşi are rădăcinile în propria şi faimoasa lor istorie şi în pretenţia lor la universalism.

Dar cu toate acestea există şi altă părerea despre locuitorii Franţei, țară renumită prin operele sale arhitecturale, scriitorii renumiţi şi care este considerată ca un centru mondial al modei. Mulţi îi consideră pe francezi ca foarte drăguţi, în general eleganţi prin simplicitatea lor. Ei sunt consideraţi mereu de o curiozitate mare şi au întotdeauna tendinţa de a cunoaşte ceva nou şi a avea opinia proprie asupra politicii, evenimentelor în general, asupra întregii lumi.

Dar este dificil să ne facem părerea proprie asupra acestui popor din vorbele altora. Pentru a cunoaşte adevărata natură a acestui popor, din fire romantic şi gentil, trebuie să trăim o experienţă proprie contactând direct cu ei.
XS
SM
MD
LG